Слични Понуди

Програма

1
1 ден 05.03.Скопје – Златибор
    Состанок на патниците на паркингот спроти хотелот “Holiday Inn” во 03:30 часот. Заминување за Златибор во 04:00 часот. Влез во Србија преку граничниот премин Табановце. Патот продолжува кон Златибор. Пристигнување во попладневните часови. Сместување во комплексот Vip Casa Club https://vipcasaclub.rs/ Време предвидено за индивидуални активности и можност за уживање во природните убавини кои ги нуди планинската снежна кралица на Србија. Вечера .Ноќевање.
2
2 ден 06.03.Златибор–Дрвенград
    Појадок. По појадокот факултативно заминување во посета на Дрвенград, едно од најпознатите етно села во Србија (изградено од Емир Кустурица, за потребите на неговиот филм „Животот е чудо“). Дрвенград полека прераснува во мал град, кое станува вистински музеј на отворено. Името го добил по дрвените куќарки, чија архитектура дава чувство дека се наоѓате во некој град од бајка. Во селото имате куќарка на уметноста, куќарка – слаткарница, во која можете да уживате во домашно припремени слатка, кино сала, ресторан, црква… Древен град е домаќин на интернационалниот филмски фестивал кој се организира во селото секоја година. Идеата на Кустурица, е всушност враќање кон природата и зближување со неа и со традиционалните вредности кои полека се губат. Кратка пауза, за индивидулани прошетки до заминување кон Вишеград и мостот на реката Дрина. Мостот изграден во 16.век, опишан во истоименото дело на нобеловецот Иво Андриќ, е впишан во листата на светското културно наследство на UNESCO. Тука во непосредна близина, Емир Кустурица го гради своето второ ремек дело – Камен град, во кој ќе се снима и филмот “На мостовите на реката Дрина”. Камен град се очекува да биде завршен кон почетокот на 2014 год. Слободно време, до враќање во Златибор во попладневните часови.Вчера.Слободно време за ноќна прошетка низ Златибор.Ноќевање.
3
3 ден 07.03 Златибор – Сирогојно
    Појадок. Одјава од хотел и заминуваме на факултативен излет до Сирогојно – место познато и како музеј под отворено небо. Во ова надалеку познато место, можат да се видат мајсторски изградените домаќинства, во кои автентично е претставен духот на старото српско село. Во Сирогојно, исто така може да си купите. прекрасни – рачно изработени волнени ткаенини, како разновидни џемпери, капи, шалеви… Попатна посета на пештерата.Во попладневните часови заминување кон Скопје.Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest