Прага - Карлови Вари

Авионски програми 2024 > Прага - Карлови Вари

Програма

1
1 Ден 05.04.2024 СКОПЈЕ - ПРАГА
    Состанок на групата во договорено време и заминување кон Меѓународен аеродром Скопје. Полетување кон Виена во 04:25 часот. Слетување во 06:00 часот во Виена. Полетување од Виена 09:45 часот, слетување во 10:45 часот во Прага. Заминување кон центарот на Прага и разглед на градот со водич: Старо место, Карлов мост, Плоштадот на Малтешките витези, Споменикот на Карло IV, Кралскиот пат, Астономскиот часовник-Орлој, Градската куќа, Споменикот на Јан Хус, Дворецот Храдчани, Катедралата Св. Вито... Сместување во хотел. Слободни активности. Можност за ноќна индивидуална прошетка во Прага. Ноќевање.
2
2 Ден 06.04.2024 ПРАГА - КАРЛОВИ ВАРИ - ПРАГА
    Појадок. По појадокот заминување кон Бањскиот центар Карлови Вари со водич, каде што можете да го поминете денот во прекрасната и најпозната бања во Средна Европа-Кралови Вари, место каде престојувале многу европски владетели, врвни сликари, поети. Наша препорака е да се напиете кафе покра ј реката В’лтава. Посета на Бањата на 12те извори и прекрасните неоренесансни колонади. Можност да ги погледнете надалеку познатите производи од порцелан, стаклото Мозер, ликерот Бехеровка, музејот на Бехеровка... и да уживате во романтична прошетка низ ова неверојатно инспиративно градче. Слободни активности до пред тргнување. Враѓање во Прага. Ноќевање.
3
3 Ден 07.04.2024 ПРАГА – СКОПЈЕ
    Појадок. По појадокот одјава од хотелот. До времето пред заминување кон аеродромот во 13:30 часот слободни активности или факултативнa можност за Крстарење по В’лтава. Тргнување од Прага, трансфер до аеродром и полетување кон Виена во 16:45 часот,слетување во Виена во 17:35 часот. Од Виена авионскиот лет е во 22:45 часот, а слетувањето во Скопје е на полноќ.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Авионски превоз Скопје – Прага –Скопје (цената на Аранжманот е моментална)
Трансфер Аеродром - Хотел - Аеродром Прага
Само рачен багаж до 8 кг од вкупната цената се намалува за 40
Чекиран багаж со 23 кг со димензии....
Пратител на патувањето од Агенција
Разглед на Прага со локален водич
Разглед на Карлови Вари со локален водич и трансвер
Прага 2 ноќевања со појадок Hотел ADRIA, Praha 4* Vaclavske nam. 26, Prague 1 www.adria.cz
Автобуски превоз со минибус на релација: Скопје - Аеродром -Скопје

Цената Не покрива?

  • Крстарење по Влтава 35
  • Влезници
  • Осигурување 5€
  • Туристичка такса 2€ дневно по лице - се плаќа во агенција при уплата на аранжманот

Pin It on Pinterest