Куршумлиска Бања

Куршумлиска бања се наоѓа 11 км југозападно од Куршумлија на 442 м. надм. висина.
Таа е стара бања, низа археолошки артефакти пронајдени во нејзината блиска околина круг упатуваат на фактот дека таа не само што била позната уште во римско време,
но била и една од најпознатите бањи на Балканот.

Поврзани објави:

                КУРШУМЛИСКА БАЊА  ......
                КУРШУМЛИСКА БАЊА                      Хотел ПЛАНИНКА                              ......

Pin It on Pinterest