Врњачка Бања

Врњачка Бања-најголемото и најпознатото бањско одморалиште во Србија може да се пофали со 7 термални минерални извори. Од нив, 4 се користат за бањска терапија: Топла вода, Снежник, Езеро и Слатина. Другите три извори се: Борјак, Бели извор и Врњачко врело. Минералната вода од Топла вода и Врњачко врело се флашира. Топлата вода како извор со Минерална вода е изворот на Врњачка Бања кој најдолго се користел, со оглед на тоа што нејзината вода ги лекувала луѓето уште од античко време. Водата од овој извор е специфична и по својата температура, која е идентична со температурата на човечкото тело, а водите на изворите Снежник, Језеро и Слатина припаѓаат на ладни минерални води.

Поврзани објави:

Хотел „Фонтана“ е единствениот хотел во......
Хотел „Фонтана“ е единствениот хотел во Врњачка Бања на крстосницата на љубовта и природата. Веднаш до паркот, кој се простира цо над 60 хектари уредена......

Хотелот „Тонанти“ е еден од најлуксузните на......
Хотелот „Тонанти“ е еден од најлуксузните на овие простори. Се наоѓа во центарот на Врњачка Бања, во близина на централниот дел на паркот. Без разлика дали ќе......

Pin It on Pinterest