Црна Гора

Во срцето на Јадранскиот брег ве чека Будва - центарот на медитеранскиот туризам, град во кој се вкрстуваат истокот и западот, хеленската и римската култура. Преубав град опкружен со ѕидини и волшебни плоштади, тесни улички чија архитектура привлекува илјадници туристи. “Будванска ривиера“ изобилува со долги песочни плажи од кои најпознати се Словенска плажа, Милочер, Каменово, Могрен... Во непосредна близина се наоѓа и најголемиот остров во овој дел на Јадранот Св. Никола, до кој се стигнува со брод-такси.

Поврзани објави:

ХОТЕЛ ПАРК 3*- БУДВА, – ЛЕТО 2024 Hotel Park 3* Budva : сместен е......
ХОТЕЛ ПАРК 3*- БУДВА, – ЛЕТО 2024 Hotel Park 3* Budva : сместен е во изобилство на зеленило кое на гостите им пружа мноштво Медитерански мириси како озон овозможува им......

Pin It on Pinterest