Луковска Бања

Луковска Бања е лоцирана во јужниот дел на Србија, на источните падини на Копаоник. Со поставеност од 681м надморска висина, таа е највисоката бања во Србија со пријатна умерено континентална клима и голем број на сончеви денови. Карактеристична е по своите термо минерални извори, едни од најбогатите во земјата, недопрената природа на шумовитиот Копаоник и чистиот планински воздух. Модерните погодности и базени во Велнес и СПА центарот на хотел Јелак во комбинација со релаксираните прошетки низ преубавата природа се подлога за идеален одмор.

Поврзани објави:

ЛУКОВАЧКА БАЊА – СРБИЈА ХОТЕЛ КОПАОНИК и......
ЛУКОВАЧКА БАЊА – СРБИЈА ХОТЕЛ КОПАОНИК и ЈЕЛАК ЦЕНИ ВАЛИДНИ ЗА ПЕРИОД  ЈАНУАРИ – МАРТ 2023   Јануари – Март Основен......

Pin It on Pinterest