Тим билдинг

Тим билдинг > Тим билдинг

Тим билдинг

 Програмата Тим билдинг  (team building)е специјално креирана за да се прилагоди на потребите на вработените во бизнис секторот.Тим билдинг програми и патувања се наменети за големи и мали, државни и приватни претпријатија, фирми,синдикати, здруженија и институции.  Веројатно сте слушнале досега за изразот “тим билдинг“ (team building), но можеби не сте сигурни на што се однесува?

 Тим билдинг програмите претставуваат еден вид на дружење со колегите надвор од работната околина и секојдневните обврски, после кое ја подобрувате меѓусебната комуникација, се зголемува мотивацијата и продуктивноста, желбата за работа, расположението на работа и слично.

 Издвоивме четири хотели со кои што веќе имаме соработувано и се веќе неколку пати избрани од страна на компаниите во Македонија за организирање на тимски активности.

 

Хотел

Соба                     

Услуга

Цена

Мизо- Охрид

Апартмани/Бунгалови

 Наем  

Од 17 по особа

Хотел Дрим 4*- Струга

Стандард соба

Појадок/Ручек/Вечера

Од 35 по особа

Хотел Монтана 4* -Крушево

Стандард соба

Појадок/Ручек/Вечера

Од 37 по особа

Хотел Панорама 4* -Крушево

Стандард соба

Појадок/Ручек/Вечера

Од 49 по особа

Хотел Бистра 4* -Маврово

Стандард соба

Појадок/Ручек/Вечера

Од 44 по особа

Хотел Аквалина 4*-Охрид

Стандард соба

Појадок/Ручек/Вечера

Од 40 по особа

 

Како функционира?

Заедно ги планираме и организираме активностите за да одговараат за сите учесници.

Понудата може да биде исполнета со различни тимкски активности:
• Планинарење ,
велосипедизам,спортски игри (одбојка,влечење јаже,пикадо,тенис,ракомет итн.),возење на ATV четирицикли,параглајдинг, јавање на коњи .

Најдобра идеа за тим билдинг програма се игрите со физичка активност.  На овој начин ќе можете да видите разни видови на тимска динамика, кои навистина се разликуваат од тимската работа во канцеларија. Исто така, физичката активност е навистина важна, па оваа идеја е одлична за сите оние кои работат во канцеларија и поголемиот дел од времето го поминуваат во седење пред компјутерот.

 

Зошто Тим билдинг?
Важни фактори кои ја одредуваат формулата за успех во работата се:
• Кондиционен тренинг
• Формирање и одржување емоционални врски меѓу членовите на тимот во вашата компанија
• Зајакнување и подобрување на ефикасноста на вашиот тим
• Зајакнување на довербата кај членовите на тимот
• Тренинг за здружено постигнување на заедничката цел
• Развивање отворена комуникација меѓу учесниците
• Потиснување на предрасудите
• Овозможување еднакво и активно учество на сите членови во вашиот тим
• Обезбедување услови за тимска работа заснована на взаемна доверба
• Прослава на резултатите од заедничката тимска работа

  Камелија Турс  ви ги овозможува најдобрите и најзабавните тим билдинг програми.

 

ОПШТИ  УСЛОВИ

*Секој програм е креиран со посебни услови. Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.

*Цената на аранжманот е пресметана на минимум 10 лица (мини бус) и 25 лица (автобус)спрема условите на  новонастанатата ситуација со вирусот Ковид 19

*Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување.

*2 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање

*Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот.

*Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.

*Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.

*Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот.

*Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот на агенцијата и на лице место да пополни Записник; може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор.

*Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €, а дополнително седиште во автобус +45€ ова важи само кога е организирана група со автобус.

*Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена (авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж) или цената на сместувањето.Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција. Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор.

*Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.

*Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.

*Поради густиот сообраќај во текот на летната сеозна или зимската сезона можни се определени доцнења за кои однапред се извинуваме.

*Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото.

*Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет. *Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество

*Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување, непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич.

*Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата (застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници, непочитување на саатнина однапред закажана.

*Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените да ги зголеми / намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај, аеродромски такси, багаж,факултативи, сместувачки капацитет...

*Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

*Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 *Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции. Побарајте патничко осигурување и договор за патување

*Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари.

*Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна 10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.

*Кредитни картици, вирманско плаќање,.

*Туристички кредит (6-36 рати ) аплицирање во агенција

*Плаќање преку синдикатски организации со посебни договори 

 *Информации и резервации во Камелија Турс  

Локација : Филип Втори Македонски бр.5, Скопје  Емаил адреса:  info@camelliatravel.com.mk

 Тел:  +389 2 32 32 916;     +389 2 3162 916            Моб: 078/281-522;        078/281-525;        078/281-526

 Тимот на ТА КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува пријатно патување !

 

 

 

Слични Понуди

Програма

Од
Цена (€)

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest