Химара

Химара е град кој гледа на Јонското Море и е опкружен со природа и масивни планини. Химара и околината ги имаат најубавите плажи на целото албанско крајбрежје - Спиле, Марачи, Јали и други.
Благодарение на туризмот, кој започна да се развива само пред неколку години во оваа област, природата околу Химара е потполно недопрена и многу интересна за истражување. Морето и крајбрежјето се многу чисти, а конкретно за овој дел од јонското крајбрежје, водата е многу топла.

Поврзани објави:
Факултативни излети за активен одмор во Албанија
Најчести прашања за Албанија

Pin It on Pinterest