Како безбедно да престојувате во хотел за време на пандемија❓

Како безбедно да престојувате во хотел за време на пандемија 
Носете заштитна маска. Ако се движите во затворена просторија каде тешко може да одржите дистанца од 2 метри и треба да имате интеракција, обавезно носете заштитна маска.
Safe travel
Редовно мијте ги рацете. Рацете треба да се мијат и дезинфицираат после секоја интеракција, па често користете ги геловите за дезинфекција – кои треба да бидат поставени на повеќе видливи места во хотелот и редовно мијте ги со сапун, во траење од минимум 20 секунди.
wash hands
 Не користете лифт, движете се по скали. Избегнувајте користење на лифт во хотелот и контакт со останатите гости, движете се по скали. Ако не можете да се качувате и симнувате по скали, при резервација на собата напоменете дека сакате да се сместите во соба на најнискиот кат. Исто така, избегнувајте да поминувате дел од времето во лобито на хотелот и останатите простории за групна интеракција.
lifts
Одберете хотел кој има ресторан на отворено. Најсигурна опција за консумирање на оброци е на отворено, па побарајте хотел кој има ресторан со отворена тераса или евентуално побарајте опција оброците да ви ги доставуваат во соба (таа опција најчесто се доплаќа).
Safe travel
Користете базен на отворено. Според истражувањата вирусот Covid-19 не може да преживее во хлорирана вода и да се пренесува во базен, па затоа може да пливате во базен, но сепак внимавајте да одржувате дистанца од 2 метра од другите посетители на базенот – и во водата и надвор од неа, како и да ги дезинфицирате лежалките на базенот пред да ги користите.
pool
Не користете теретана и спа. Оваа година прескокнете ги овие две погодности во хотелите. Не се препорачува рекреација и масажа во затворен простор, но може да се рекреирате на отворено, во природа.
yoga
Придржувате се кон овие совети и имајте безгрижен летен одмор. 

Pin It on Pinterest