Просечни цени во ресторани и маркети во Саранда

 Саранда, која е центар на најјужниот округ на Албанија, е просперитетен регион со различни атракции, рамнини и планини, реки и езера, цитрус насади, маслинови градини и лозја, пасишта и шуми.Ова место е преплавено со природни убавини и ако еднаш го посетите сигурно ќе се навратите повторно во него. Покрај убавините битно е да се напомене дека цените за  храна и останатите основни потреби се скоро исти како во нашата држава, дури цените на одредени продукти и услуги се и пониски од кај нас. Со еден збор, во однос на многу други туристички места престојот во Саранда ќе ве чини буквално како да сте дома.

Официјална валута е лек (1 евро-123 леки), но во сите продавници, кафичи и ресторани примаат и евра,воедно во сите ресторани и кафичи како и поголеми маркети можете да платите со кредитна картичка.

Цени Саранда

 

Pin It on Pinterest