Слични Понуди

Програма

1
1 Ден: Скопје – Братислава – Виена (петок - 13.12.2019)
    Состанок на групата на Скопскиот аеродром во 17:40 ч.Полетување кон Братислава во 19:40 часот. Пристигнување во Братислава во 21:10 часот при што следува оргранизиран трансфер до хотелот во Виена. Сместување во хотел. Ноќевање.
2
2 Ден: Виена ( сабота - 14.12.2019)
    Појадок во хотел. По појадокот се упатуваме кон центарот на градот (јавен превоз). Можност за факултативен пешачки разглед со локален водич: Операта, Парламентот, Музејот на модерна уметност, градската палата, Катедралата Св. Стефан, Зимскиот дворец Хофбург. Во попладневните часови можност за посета на некои од трговските центри и секако најголемиот и најпознат божиќен маркет во срцето на Виена. Индивидуално враќање во хотел. Ноќевање.
3
3 Ден: Виена - Братислава - Скопје (недела - 15.12.2019)
    Појадок во хотел. Одјавување од хотел. Предлог факултативна посета на дворецот Шонбрун (со јавен превоз), каде што се наоѓа уште еден од многуте Виенски предновогодишни базари. Пред една империјална позадина е организиран базар кој нуди традиционални ракотворби, рачно изработени Божиќни украси, Божиќни работилници. За љубителите на историјата и уметноста може да се организира посета на просториите на дворецот. Во договорено време, со организиран трансфер тргнуваме назад кон Братислава. Полетување кон Скопје во 20:25 часот и слетување во 21:55 часот.

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest