Слични Понуди

Програма

1
1 ден: СКОПЈЕ -САРИМСАКЛИ
  Состанок со групата пред “Дрво Декор” во 19:00 часот. Се патува од Скопје преку Грција Дневно и Ноќно возење со попатни паузи поради одмор и царински формалности.
2
2 ден: АЈВАЛИК - САРИМСАКЛИ
  Пристигнување во раните утренски часови АЈВАЛИК посета на Seytan Sofrasi каде сто можетe да видите во овој предел во некогашното време народно кажано ѓавол кој стапнал со стопалото и оставил голема стапалка која во денешното време се спомнува и е спомнат. Сместување во хотел, краток одмор, Слободно време за индивидуални активности и запозанавање на содржината на хотелот и околината. Вечера. Ноќевање во Саримсакли.

3
3 ден: КУШАДАСИ Центар
  По појадокот заминување кон Џунда Ајвалик: посета на Фабриката за производство на маслиново масло и маслинки-можност за дегустација и купување на истите до времето пред тргнување за Џунда. Крстарење по островите. Факултативно; Ручек на брод. Кратка пауза во Џунда: посета на православна Црква, Музеј, прошетка покрај море...
  Заминување кон Кушадаси во попладневните часови разглед на градот и неговите културни историски знаменитости, сместување во хотел. Вечера.Факултативно посета на посета на турски хамам, Ноќевање.
4
4 ден: КУШАДАСИ
  По појадокот заминување до Ефес: еден од најбогатите археолошки локалитети од Антички период, посета на куќата на Света Богородица, во која Дева Марија ги поминува последните денови од својот живот, посета на Ѕидот на желбите. Потоа се упатуваме кон малото градче Селчук каде се посетува Црквата и гробот на Св. Јован. Враќање во хотел. Вечера. Ноќевање
5
5 ден: ИЗМИР
  Појадок, по појадокот заминување кон Измир-древната Смирна (каде се земени сцени од познатиот филм Далеку од дома), еден од поголемите градови во Турција, разглед на градот и посета на некои од познатите трговски центри. Слободно време. Во ноќните часови заминување кон Северна Македонија.
6
6 ден: ИЗМИР – СКОПЈЕ
  Пристигнување во рани утрински часови во Скопје

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest