Виена 8ми Март

8ми Март > Виена 8ми Март

Виена 8ми Март

08.03-12.03.2023

2 ноќи / 5 дена

Шенбрун l Дунавска кула lOutleet Parndorf

 

08.03.2023  Скопје- Виена                                                                                             

Состанок на групата  пред "Дрво Декор " во 13:30 ч.Заминување за Виена во  14:00 ч . Се патува преку Србија и  Унгарија  ноќно возење со попатни одмори за царински формалности и одмор.

09.03.2023 Виена          

Пристигнување во Виена во предпладневните часови, панорамско разгледување на градот со локален водич: булеварот Рингштрасе, палатата Хофбург, Парламентот, Виенската опера, катедаралата Св. Стефан, шарената куќа Хундертвасер,...Слободно време за ручек и индивидуални активности. Сместување во хотел. Ноќевање

 

10.03.2023  Шенбрун – Белведере – Виенски пратер  (факултативно)  

Појадок.По појадокот можност за факултативна посета на Шенбрун, летната Хазбуршката резиденција од 1700г. еден од најубавите во Европа како и дворецот Белведере. По слободно време во посета на Шенбрун заминуваме кон Дунавската Кула (со 252м. претставува највисоката градба во Австрија од каде се пружа прекрасен поглед -  360о на градот. Во попладневните часови враќање во Хотел. Можност за факултативна посета на австриски традиционален ресторан Грицлинг. Ноќевање.

                                                                  

11.03.2023   Виена – Parndorf outlet – Македонија        

Појадок.По појадокот заминуваме во центарот на Виена, слободни активности. Во 13часот заминуваме кон Македонија со попатна пауза во Pandorf outlet center кој се наоѓа на патот од Виена кон Будимпешта. Во пладневните часови заминување кон Македонија преку Унгарија,Србија, ноќно возење со попатни паузи.

 

12.03.2023   Скопје                                                        

Пристигнување во утринските часови.

Цената на аранжманот изнесува: 170

                             

                                                        Тргнувања од Велес, Скопје и Куманово

                                          Напомена: Се патува со важечки пасош од минимум 3 месеци

Цената на аранжманот вклучува:

ü   Превоз со  високо туристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)

ü   Разглед на Виена со  локален водич

ü   Сместување во хотел со 3* на база 2 ноќевање со појадок 

ü   Oрганизација и водство на патувањето со пратител од агенцијата

 

Цената на аранжманот не вклучува:

ü   Посета  на Шенбрун(превоз + влезница + водич)  -  50еур

ü   Посета на Дунавска кула (превоз + влезница) – 20еур

ü   влезници за културно историските споменици

ü   Доплата за 1/1 соба

  ü   Осигурување  5 € ( до 65 години)   

 

Слични Понуди

Програма

1
08.03.2023 Скопје- Виена
  Состанок на групата пред "Дрво Декор " во 13:30 ч.Заминување за Виена во 14:00 ч . Се патува преку Србија и Унгарија ноќно возење со попатни одмори за царински формалности и одмор.
2
09.03.2023 Виена
  Пристигнување во Виена во предпладневните часови, панорамско разгледување на градот со локален водич: булеварот Рингштрасе, палатата Хофбург, Парламентот, Виенската опера, катедаралата Св. Стефан, шарената куќа Хундертвасер,...Слободно време за ручек и индивидуални активности. Сместување во хотел. Ноќевање
3
10.03.2023 Шенбрун – Белведере – Виенски пратер (факултативно)
  Појадок.По појадокот можност за факултативна посета на Шенбрун, летната Хазбуршката резиденција од 1700г. еден од најубавите во Европа како и дворецот Белведере. По слободно време во посета на Шенбрун заминуваме кон Дунавската Кула (со 252м. претставува највисоката градба во Австрија од каде се пружа прекрасен поглед - 360о на градот. Во попладневните часови враќање во Хотел. Можност за факултативна посета на австриски традиционален ресторан Грицлинг. Ноќевање
4
11.03.2023 Виена – Parndorf outlet – Македонија
  Појадок.По појадокот заминуваме во центарот на Виена, слободни активности. Во 13часот заминуваме кон Македонија со попатна пауза во Pandorf outlet center кој се наоѓа на патот од Виена кон Будимпешта. Во пладневните часови заминување кон Македонија преку Унгарија,Србија, ноќно возење со попатни паузи
5
12.03.2023 Скопје
  Пристигнување во утринските часови.

Цената покрива:

 Oрганизација и водство на патувањето со пратител од агенцијата
 Разглед на Виена со локален водич
 Превоз со високо туристички автобус
 Сместување во хотел со 3* на база 2 ноќевање со појадок

Цената Не покрива?

 •  Посета на Шенбрун(превоз + влезница + водич) - 50еур
 •  Посета на Дунавска кула (превоз + влезница) – 20еур
 •  влезници за културно историските споменици
 •  Доплата за 1/1 соба
 •  Осигурување 5 € ( до 65 години)

Pin It on Pinterest