Будимпешта 8ми Март

> Будимпешта 8ми Март

Будимпешта 8ми Март

1 ден 07.03.2023

Состанок на групата во 17:00 часот од пред Дрво Декор, Заминување  за Будимпешта. Се патува преку граничниот премин Табановце и Србија, ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.

 2 ден 08.03.2023

Пристигнување во Будимпешта во утринските часови.  Сместување во хотел. Панорамско разгледување на градот : ПЕШТА – Споменикот на милениумот, операта, улиците Андраши, Ракочи, Ваци..., Парламентот, Црквата Св Стефан, Мостовите на Дунав, БУДИМ – Цитаделата, Кралската палата, Црквата на Кралот Матејас, Рибарската Тврдина... Слободно претпладне. Ноќевање.   

3 ден 09.03.2023

Појадок. По појадокот слободно време за индивидуална прошетка низ Будимпешта или факултативна посета на СЕНТ АНДРЕА (Живописно градче во кое се негува старата архитектура и народни ракотворби со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви).

Факултативно крстарење по Дунав. Враќање во хотелот.Ноќевање.

4 ден  10.03.2023

Појадок. По појадокот заминување кон Шопинг центар ARENA. Во попладневните часови заминување за Македонија. Ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.

5 ден 11.03.2023

Пристигнување во раните утрински часови во Македонија.

Цената на аранжманот изнесува:169€

                                         ( на 3 рати по 3.500,00 денари)

   ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО: 

·    Превоз со Високи туристички автобуси

·    Сместување во Hotel Expo Congress  4* или сличен

·     2 ноќевања со појадок

·    Организиран разглед на Будимпешта со локален водич

·   Пратител на групата од агенција

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

·   Осигурување  5

·    Факултативно Крстарење по Дунав 20 €

·    Факултативна посета на Сент Андреа  20 €

·    Традиционална вечера во Унгарски ресторан  35

·      Доплата за еднокреветна соба (опционално)

Слични Понуди

Програма

1
1 ден 07.03.2023
  Состанок на групата во 17:00 часот од пред Дрво Декор, Заминување за Будимпешта. Се патува преку граничниот премин Табановце и Србија, ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.

2
2 ден 08.03.2023
  Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Сместување во хотел. Панорамско разгледување на градот : ПЕШТА – Споменикот на милениумот, операта, улиците Андраши, Ракочи, Ваци..., Парламентот, Црквата Св Стефан, Мостовите на Дунав, БУДИМ – Цитаделата, Кралската палата, Црквата на Кралот Матејас, Рибарската Тврдина... Слободно претпладне. Ноќевање.
3
3 ден 09.03.2023
  Појадок. По појадокот слободно време за индивидуална прошетка низ Будимпешта или факултативна посета на СЕНТ АНДРЕА (Живописно градче во кое се негува старата архитектура и народни ракотворби со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви).
  Факултативно крстарење по Дунав. Враќање во хотелот. Ноќевање
4
4 ден 10.03.2023
  Појадок. По појадокот заминување кон Шопинг центар ARENA. Во попладневните часови заминување за Македонија. Ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.
5
5 ден 11.03.2023
  Пристигнување во раните утрински часови во Македонија.

Цената покрива:

• 2 ноќевања со појадок
• Сместување во Hotel Expo Congress 4*
• Превоз со Високи туристички автобуси
• Организиран разглед на Будимпешта со локален водич
• Пратител на групата од агенција

Цената Не покрива?

 • • Факултативно Крстарење по Дунав 20 €
 • • Факултативна посета на Сент Андреа 20 €
 • • Традиционална вечера во Унгарски ресторан 35€
 • • Доплата за еднокреветна соба (опционално)

Pin It on Pinterest