Истра и Плитвички Езера

> Истра и Плитвички Езера

Истра и Плитвички Езера

                          08.03-12.03.2023

1 ДЕН: СКОПЈЕ 08.03.2023

Состанок на групата во 17:00 часот од паркингот на Holiday In - Скопје. Ноќно возење преку Србија и Хрватска со попатни паузи за одмор.

2 ДЕН: ПУЛА - БРИОНИ – ПУЛА 09.03.2023

Пристигнување во Пула во утринските часови: пешачка тура со локален водич низ наитересните знаменитости на овој прекрасен град. Амфитеатарот, Августовиот храм,Славолука Сергијевац , градби со австриска архитектура, Мал римски театар. Сместување во хотел. Слободно време за одмор. Во попладневните часови (факултативна) посета на Бриони: Кратко патување до Фажан, возење со брод до Островот Големи Брионии разглед со локален водич со посети на: (Влезниците не се вклучени) Црквата Св. Марија, Каструма-стара населба од периодот на Римјаните и Готите, градините, посета на римски вили во заливот... Во вечерните часови, враќање во хотел. Ноќевање.

3 ДЕН: ПУЛА - ПОРЕЧ - РОВИЊ – ПУЛА 10.03.2023

Појадок. (Факултативна посета на Пореч и Ровињ.) По појадокот заминување за Пореч и посети на: Стариот дел на градот од римско време, Комплексот Еуфазијева Базилика (влезот се плаќа), Плоштадот Марафаор, Поречките кули, палати од готскиот период, романички куќи, Истарски Цркви од готскиот период, остатоци од Големиот храм на Нептун ... Патувањето го продолжуваме до Ровињ и посета на: Стариот дел од градот, градските бедеми и порти, Црквата Св. Еуфемија... Слободно време за индивидуални активности. Во вечерните часови враќање во хотел. Ноќевање

4 ДЕН: ПУЛА - ОПАТИЈА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА 11.03.2023

Појадок. По појадокот, одјава од хотелот и заминување кон Опатија: панорамска посета на Вила Ангиолина (влезниците не се вклучени), парковите на Св. Јаков и Св. Ангиолина, Фонтаните: Хелија и Селена, Фонтаната Слатина,Црквите посветени на Св. Јаков и Црквата на Благовештението, хотелот Кварнер. Факултативна посета на Плитвичките Езера и посета на Националниот Парк со лоален водич. Слободно време. Во вечерните часови преку Хрватска и Србија заминување за Македонија. Ноќно возење со попапатни паузи за одмор

5 ДЕН: СКОПЈЕ 12.03.2023

Пристигнување во Скопје во попладневните часови

 Цената на аранжманот по лице изнесува:190 

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

·      Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)

·      Сместување во  Hotel Pula 3*-2 ноќевања со вклучен појадок

·      Разгледи и посети споменати во програмата

·      Организација и реализација на програма и услуги на туристички водич

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:

·      Посета на Ровињ и Пореч 25€

·      Посета на Бриони 35€

·      Плитвички езера 30€ (влезница и превоз за националниот парк)

·      Влезници за културно-историски споменици споменати во програмата

·      Останати индивидуални трошоци кои не се споменати во програмата

·      Патничко осигурување 5 € (до 64 год)

·      Туристичка такса

·      Доплата за 1/1 соба

Цени на влезници за индивидуални посети:

·      Еуфазијевата Базилика во Пореч: 7

·      Амфитеатарот во Пула: 6

·      Каштел во Пула: 3

·      Августовиот Храм во Пула: 3

·      Вила Ангиолина во Опатија:2

Факултативи задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

Бриони 30

Ровињ и Пореч 25

Плитвички езера 30€

Слични Понуди

Програма

1
1 ДЕН: СКОПЈЕ 08.03.2023
  Состанок на групата во 17:00 часот од паркингот на Holiday In - Скопје. Ноќно возење преку Србија и Хрватска со попатни паузи за одмор.
2
2 ДЕН: ПУЛА - БРИОНИ – ПУЛА 09.03.2023
  Пристигнување во Пула во утринските часови: пешачка тура со локален водич низ наитересните знаменитости на овој прекрасен град. Амфитеатарот, Августовиот храм, Славолука Сергијевац , градби со австриска архитектура, Мал римски театар. Сместување во хотел. Слободно време за одмор. Во попладневните часови (факултативна) посета на Бриони: Кратко патување до Фажан, возење со брод до Островот Големи Бриони и разглед со локален водич со посети на: (Влезниците не се вклучени) Црквата Св. Марија, Каструма-стара населба од периодот на Римјаните и Готите, градините, посета на римски вили во заливот... Во вечерните часови, враќање во хотел. Ноќевање.
3
3 ДЕН: ПУЛА - ПОРЕЧ - РОВИЊ – ПУЛА 10.03.2023
  Појадок. (Факултативна посета на Пореч и Ровињ.) По појадокот заминување за Пореч и посети на: Стариот дел на градот од римско време, Комплексот Еуфазијева Базилика (влезот се плаќа), Плоштадот Марафаор, Поречките кули, палати од готскиот период, романички куќи, Истарски Цркви од готскиот период, остатоци од Големиот храм на Нептун ... Патувањето го продолжуваме до Ровињ и посета на: Стариот дел од градот, градските бедеми и порти, Црквата Св. Еуфемија... Слободно време за индивидуални активности. Во вечерните часови враќање во хотел. Ноќевање
4
4 ДЕН: ПУЛА - ОПАТИЈА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА 11.03.2023
  Појадок. По појадокот, одјава од хотелот и заминување кон Опатија: панорамска посета на Вила Ангиолина (влезниците не се вклучени), парковите на Св. Јаков и Св. Ангиолина, Фонтаните: Хелија и Селена, Фонтаната Слатина, Црквите посветени на Св. Јаков и Црквата на Благовештението, хотелот Кварнер. Факултативна посета на Плитвичките Езера и посета на Националниот Парк со лоален водич. Слободно време. Во вечерните часови преку Хрватска и Србија заминување за Македонија. Ноќно возење со попапатни паузи за одмор
5
5 ДЕН: СКОПЈЕ 12.03.2023
  Пристигнување во Скопје во попладневните часови

Видео

Цената покрива:

• Сместување во Hotel Pula 3*-2 ноќевања со вклучен појадок
• Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)
• Разгледи и посети споменати во програмата
• Организација и реализација на програма и услуги на туристички водич

Цената Не покрива?

 • • Посета на Ровињ и Пореч 25€
 • • Посета на Бриони 35€
 • • Плитвички езера 30€ (влезница и превоз за националниот парк)
 • • Влезници за културно-историски споменици споменати во програмата
 • • Останати индивидуални трошоци кои не се споменати во програмата
 • • Патничко осигурување 5 € (до 64 год)
 • • Туристичка такса
 • • Доплата за 1/1 соба

Pin It on Pinterest