>

Слични Понуди

Програма

1
27.04.2023 СКОПЈЕ – ЛАРНАКА
    Состанок на групата на паркингот спроти Холидеј Инн во договорено време. Трансфер до аеродромот во Солун. Полетување за Ларнака во 15 часот . Организиран трансфер до хотелот. Сместување во хотел. Слободно време за прошетка низ Ларнака. Ноќевање.
2
28.04.2023 ЛИМАСОЛ
    Појадок. Поаѓање за посета и разглед на Лимасол каде ќе ги откриете историските знаменитости и почуствувате раздвижената атмосфера на овој нов град. Посеа на археолошкиот локалитет Амантус град основан во 1100 г. п.н.е. а подоцна и заштитен под УНЕСКО. Продолжена посета кој остатотците од Храмот на Афродита и ранохристијанските базилики; Средновековниот замок Лимасол каде со неговиот внатрешен ентериер ќе се воодушевите во неговиот раскош. Прошетката продолжува кон еден од најубавите медитерански паркови, шеталиштето Молос и Лимасол Агора нудејќи уникатни гастрономски и шопинг можности. Слободно време. Враќање во Ларнака. Ноќевање
3
29.04.2023 НИКОЗИЈА
    Појадок. Факултативна посета на Никозија град кој е поделен на грчки и турски дел. Прошетката започнува низ најстариот и најголемиот археолошки музеј на Кипар. Архиепископската палата со импресивни религиозни уметности за восхитување. Разглед: се посетува северниот дел на градот, кој се наоѓа во Р.Турција, некогашната црква Аја Софија која е претворена во џамија по име Селими Џамија, посета на делот од градот полн со автентични продавнички, ресторани, пазари, Бујук Хан – затворениот пазар, изграден во 1572 год кој е се уште одлично сочуван и е главна туристичка атракција. Прошетка по Ледра, денес името на напопуларната трговска улица во Никозија кадешто локалните трговци ќе ви понудат секакви традиционални кипарски ракотворби. Враќање во Ларнака. Ноќевање.
4
30.04.2023 ЛАРНАКА – СКОПЈЕ
    Појадок. Одјавување од хотел и трансфер до аеродром, полетување во 13 часот. Слетување во Солун во 15:15 часот. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest