Будимпешта

> Будимпешта

Будимпешта

Будимпешта-град со прекрасна местоположба за сонување

кој ја покажува темпераментната визија на Истокот и на Западот,

како и нивната магична халуцинација на убавината. 

Космополитско место на неочекувани, елегантни и фасцинантни предизвици.

Иако денес Будимпешта е целосно во духот на Европа

во неа се апсорбирани брановите на миграциите на етничките групи.

 

 НАПОМЕНИ:

В А Ж Н И  И Н Ф О Р М А Ц И И 

 

Секој програм е креиран со посебни услови.

Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата. 

Цената на аранжманот е пресметана на минимум 18 лица (за авионска) или 45 (за автобуска).

Доколку не се оствари минималниот број на патници,

организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот

или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување.

2 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите

за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање 

Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и

уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот. 

Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.

Цената е загарантирана само за целосна уплата.

Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени. 

Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот. 

Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот на агенцијата

и на лице место да пополни Записник;

или може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор во Агенцијата.

Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €,

а дополнително седиште во автобус +45€ ова важи само кога е организирана група со автобус.

Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена

(авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж) или цената на сместувањето

.Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети,

во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција.

Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор.

Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.

 

Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот

на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.

Поради густиот сообраќај во текот на летната сеозна или зимската сезона

можни се определени доцнења за кои однапред се извинуваме. 

Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото. 

Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет.

Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество 

Локалниот водич или пратителот на патувањето има право

да го отстрани патникот или да направи промена

во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување,

непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич.

 

Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата

(застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници,

непочитување на саатнина закажана однапред од страна на агенцијата.

 

Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените

да ги зголеми/ намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај,

аеродромски такси, багаж ,факултативи, сместувачки капацитет...

 

Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

 

Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за

подготовка и организација на патувањето

со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717

) и (Класа 13 Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции.

Побарајте патничко осигурување и договор за патување.

Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари.

 

Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување,

а остатокот најдоцна 10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.

 

 

Тимот на ТА Камелија Турс Ви посакува пријатно патување !

 

Слични Понуди

Програма

1
1 Ден 08.09.2022
  Состанок на групата во 17:00 часот од пред Дрво Декор, Заминување за Будимпешта.Се патува преку граничниот премин табановци и Србија, ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.
2
1 Ден 09.09.2022
  Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Сместување во хотел. Панорамско разгледување на градот : ПЕШТА – Споменикот на милениумот, операта, улиците Андраши, Ракочи, Ваци..., Парламентот, Црквата Св Стефан, Мостовите на Дунав, БУДИМ – Цитаделата, Кралската палата, Црквата на Кралот Матејас, Рибарската Тврдина... Слободно претпладне. Ноќевање
3
3 Ден 10.09.2022
  Појадок. По појадокот слободно време за индивидуална прошетка низ Будимпешта или факултативна посета на СЕНТ АНДРЕА (Живописно градче во кое се негува старата архитектура и народни ракотворби со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви).
  Факултативно крстарење по Дунав. Враќање во хотелот. Ноќевање.
4
4 Ден 11.09.2022
  Појадок. По појадокот заминување кон шопинг центар. Во поладневните часови заминување за Македонија. Ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.
5
5 Ден 12.09.2022
  Пристигнување во раните утрински часови во Македонија.

Цената покрива:

Организација и реализација на аранжманот и пратител на патувањето
Организиран разглед на Будимпешта
Сместување во хотел 3* во Будимпешта на база 2 ноќевањa со појадок
Превоз со туристички автобус на дадената релација

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest