Црна Гора

Будванската ривиера се протега во должина од 35км покрај Јадранското Море. Поставена приближно централно на Црногорското приморје, таа е средиште на црногорскиот туризам. Ривиерата има 12,5км долга плажа.Главни туритички места се Будва, Петровац на Море и Свети Стефан. Во самата Будва постојат неколку плажи и сите се подеднакво преубави, било песочни, камени или шљункасти, а меѓу нив најпознати се Словенска плажа, Могрен, Трстено, Јаз, Плоче итн.


€270
  Вилата “Monte Rio” се наоѓа  околу 500 метри од......
  Вилата “Monte Rio” се наоѓа  околу 500 метри од познатата Словенска плажа- во централниот мирен дел на Будва подалеку од летните гужви, но сепак во близина на......

Во срцето на Јадранскиот брег на Црна Гора ве......
Во срцето на Јадранскиот брег на Црна Гора ве чека Будва - бисерот на ривиерата, со долга песочна плажа, а посебно позната по ноќниот живот со многу диска,......

Pin It on Pinterest