Крушево-параглајдинг пакет

Термин: (Jуни,Јули,Август)

Само за ваучери за Туризам издадени од Министерство за Економија на Македонија 

 

Подршка за граѓаните и домашниот туризам 

Дводневна адреналинска тура, запознавајќи се со културата и прекрасното небо над Крушево.

Ве молиме да се погрижите да ги исполнувате следните услови, во спортивно го задржуваме правото да летањето со параглајдер не биде исполнето:

·  Морате да имате важечка лична карта со вас

·  Морате да имате 18 години или повеќе

·  Мора да поседувате важечка патна исправа

·  На ваша одговорност е да бидете сигурни дека вашето здравје е во добра состојба и дека високоадреналинскиот тандем лет и/или големата елевација нема да ви предизвика здравствени проблеми

 

В А Ж Н И  И Н Ф О Р М А Ц И И

*Секој програм е креиран со посебни услови. Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.

*Цената на аранжманот е пресметана на минимум 10 лица (мини бус) и 25 лица (автобус)спрема условите на  новонастанатата ситуација со вирусот Ковид 19

*Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување.

*2 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање

*Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот.

*Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.

*Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.

*Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот.

*Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот на агенцијата и на лице место да пополни Записник; или може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор во Агенцијата.

*Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €, а дополнително седиште во автобус +45€ ова важи само кога е организирана група со автобус.

*Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена (авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж) или цената на сместувањето.Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција. Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор.

*Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.

*Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.

*Поради густиот сообраќај во текот на летната сеозна или зимската сезона можни се определени доцнења за кои однапред се извинуваме.

*Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото.

*Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет. *Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество

*Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување, непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич.

*Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата (застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници, непочитување на саатнина закажана однапред од страна на агенцијата.

*Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените да ги зголеми / намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај, аеродромски такси, багаж,факултативи, сместувачки капацитет...

*Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

*Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 *Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции. Побарајте патничко осигурување и договор за патување

*Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари.

*Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна 10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.

*Кредитни картици, вирманско плаќање,.

*Туристички кредит (6-36 рати ) аплицирање во агенција 15 минути во Агенција

*Плаќање преку синдикатски организации со посебни договори 

Тимот на ТА КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува пријатно патување !

 

Слични Понуди

Програма

1
Ден 1 Скопје / Крушево
    Тргнување на групата во утринските часови за Крушево со попатна пауза. Пристигнување во Крушево најдоцна до 13часот. Во 14:00 часот состанок на групата со нашиот пратител. За прошетка низ Крушево до значајните знаменитости. Во попладневните часови можност за иднивидуални активности .
2
Ден 2 Крушево / Скопје
    Слободни активности до 10 часот каде ќе се одјавиме од Вилата. Следи летање со Параглајдинг. Во зависност од временските услови летот ќе биде измеѓу 10:00 и 12:00. Конечната одлука за временските услови се носи на вториот ден. Летањето со параглајдер трае 30 минути. Доколку летот летот се одложи во случај на неповолни временски услови, вас ќе ви бидат вратени 50 евра во денарска противредност по враќањето на патувањето за откажаниот лет. Во попладневните часови тргнување за Скопје.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Организација и реализација на програма и услуги на туристички водич
1 ноќевање во Вила Папу
Превоз Скопје-Крушево-Скопје
Посета на Македониум и музејот на Тоше Проески
Лет со параглајдер во тандем од 25 минути

Цената Не покрива?

  • Факултативен ручек во Крушевска Одаја – 500 денари
  • Индивидуални трошоци

Pin It on Pinterest