Охрид - Краток одмор

Охрид — град во југозападниот дел на Македонија, на североисточното крајбрежје на Охридското Езеро, кое по градот го носи и своето име. Охрид и Охридското Езеро се едни од главните туристички места во Македонија. Поради големиот број на цркви и манастири, градот е познат како Балкански и Европски Ерусалим. Охрид е познат и како „град на светлината“ што претставува буквален превод на неговото старо име, Лихнид. Охридскиот регион е вклучен во светското населдство на УНЕСКО. Современиот Охрид е наследник на античкиот Лихнид.

Убавините на Охрид

Краток одмор – Истражија Македонија 

(3 ; 5 ; 7 ноќевања)

 

Хотелски цени и информации

  Sileks Hotel 4* - Појадок и вечера      

 ·    Хотелот се наоѓа на мирна локација

 ·    Поглед на базен / езеро дел од собите

 ·    Вклучено појадок и вечера

 ·   Приватен базен и лекажалки

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

6.000,00 мкд

10.000,00 мкд

14.000,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

Hotel Aura 4* - Појадок

·  Хотелот се наоѓа на мирна локација

·  3 км до центарот на Охрид

·  Убава градина и излез кон плажа/езеро

·  Можност за доплата на вечера 

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

4.500,00 мкд

7.500,00 мкд

10.500,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

 Hotel Кlimetica  3* - Појадок и вечера 

·  Хотелот се наоѓа на мирна локацијаво борова шума

·  4 км до центарот на Охрид

·  Непосридна близина до езеро

·  Можност за доплата на поглед кон езеро 

5 ноќевања

7 ноќевања

7.000,00 мкд

9.100,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

 Maiva Hotel & Spa 4* - Појадок и вечера 

·  Хотелот се наоѓа во тур. населба Св. Стефан

·  4 км до центарот на Охрид

·  Непосридна близина до езеро

 ·  Располага со спа       

5 ноќевања

7 ноќевања

9.500,00 мкд

12.600,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

 Granit Hotel 4* -  Појадок и вечера 

·  Располага со приватен базен

·  Сопствена плажа

·  20м од езеро

 ·  Можност за користење на фамилијарен апартман 

5 ноќевања

7 ноќевања

10.900,00 мкд

15.000,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-10,99 год 50%

                                       

 

 

Belvedere Hotel4* -  Појадок

 •  Лоби бар
 •  4км од центарот на Охрид
 • Поглед кон езеро
 • Можност за користење на фамилијарен апартман

5 ноќевања

7 ноќевања

10.000,00 мкд

14.000,00 мкд

Дете до 2 год гратис ; Дете од 3-8,99 год 50%

 

 

 

Hotel Diplomat plus   - Појадок

 •  Хотелот се наоѓа на 150метри од езеро  
 • 1 км до центарот на Охрид
 •  Поглед кон град Охрид
 • 11км од аеродром Св. Апостол Павле

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

4.500,00 мкд

7.500,00 мкд

10.500,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

Hotel Prestol 3* - Појадок и вечера

 • Сопствен базен
 • 7км до центарот на Охрид
 •  Непосредна близина до езеро
 • 11км од аеродром Св. Апостол Павле

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

4.900,00 мкд

8.100,00 мкд

11.300,00 мкд

Дете до 6.99 год гратис ; Дете од 7-11,99 год 50%

 

 

   

Hotel Nova Riviera 4* - Појадок

 • Поглед кон езеро, локација на самото шеталиште
 • Близу стариот град
 • Непосредна близина до езеро
 • 10км од аеродром Св. Апостол Павле

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

5.550,00 мкд

9.250,00 мкд

12.950,00 мкд

Дете до 5.99 год гратис ; Дете од 6-11,99 год 50%

 

 

 

Hotel SU 4* - Појадок  

 • Поглед кон езеро, локација на самото шеталиште
 • Во центарот на градот
 • Непосредна близина до езеро
 • Можност за користење на фамилијарен апартман

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

6.900,00 мкд

11.500,00 мкд

16.100,00 мкд

Дете до 2.99 год гратис ; Дете од 3-7,99 год 50%

 

 

 

Hotel Filip  4* - Појадок  

 • Сопствен базен
 •  6км oд центарот на градот
 • Фитнес соба
 •  Можност за користење на фамилијарен апартман

3 ноќевања

5 ноќевања

7 ноќевања

5.850,00 мкд

9.250,00 мкд

12.950,00 мкд

Дете до 2.99 год гратис ; Дете од 3-7,99 год 50%

 

 

 

В А Ж Н И  И Н Ф О Р М А Ц И И

*Секој програм е креиран со посебни услови. Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.

*Цената на аранжманот е пресметана на минимум 20 лица (мини бус) и 40 лица (автобус)

*Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување.

*2 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање

*Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот.

*Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.

*Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.

*Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот.

*Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот на агенцијата и на лице место да пополни Записник; или може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор во Агенцијата.

*Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €, а дополнително седиште во автобус +45€ ова важи само кога е организирана група со автобус.

*Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена (авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж) или цената на сместувањето.Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција. Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор.

*Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.

*Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.

*Поради густиот сообраќај во текот на летната сеозна или зимската сезона можни се определени доцнења за кои однапред се извинуваме.

*Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото.

*Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет. *Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество

*Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување, непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич.

*Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата (застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници, непочитување на саатнина закажана однапред од страна на агенцијата.

*Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените да ги зголеми / намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај, аеродромски такси, багаж,факултативи, сместувачки капацитет...

*Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

*Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 *Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции. Побарајте патничко осигурување и договор за патување

*Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари.

*Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна 10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.

*Кредитни картици, вирманско плаќање,.

*Туристички кредит (6-36 рати ) аплицирање во агенција 15 минути во Агенција

*Плаќање преку синдикатски организации со посебни договори 

Тимот на ТА КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува пријатно патување !

 

Слични Понуди

Програма

1
Ден 1 Скопје / Охрид
  Тргнување на групата во утринските часови за Охрид со попатна пауза на Стража. Пристигнување во Охрид во предпладневните часови. Краток одмор до 14 часот. Сместување во Хотел и слободни активности до вечера
2
Ден 2-3 ; 2-5 ; 2-7 Охрид
  Појадок / Слободни активности / вечера
3
Ден 4 ; 6 ; 8 Oхрид / Скопје
  Во пладневните часови заминување за Скопје со попатна пауза на стража. Пристигнување во Скопје окуку попладневните часови.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Туристичка такса
3 ; 5 ; 7 ноќевања на база полупансион

Цената Не покрива?

 • Индивидуални дневни екскурзии
 • Традиционална балканска вечера
 • Карта за брод до Св.Наум
 • Aвтобуски превоз: Скопје-Охрид-Скопје

Pin It on Pinterest