Краков

                                                                    11 Октомври во КРАКОВ

                                                                                       В А Ж Н И   И Н Ф О Р М А Ц И И

Секој програм е креиран со посебни услови. Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.

Цената на аранжманот е пресметана на минимум 20 лица (за авионски) или 45 (за автобуски). Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување.

два дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање

Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот.

Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.

Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот.

Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот  на агенцијата и на лице место да пополни Записник; или може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор во Агенцијата. Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €, а дополнително седиште во автобус +45€ Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена (авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж ) или цената на сместувањето.Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција. Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор.

Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.

Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото.

Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет. Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество

Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување, непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич.

Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата (застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници, непочитување на саатнина закажана однапред од страна на агенцијата.

Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените да ги зголеми / намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај,  аеродромски такси, багаж,факултативи, сместувачки капацитет...

Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции. Побарајте патничко осигурување и договор за патување Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари.

Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна  10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.

Кредитни картици, вирманско плаќање,Туристички кредит (6-36 рати ) аплицирање во агенција 15 минути во Агенција и плаќање преку синдикатски организации со посебни договори

Програма

1
1. ДЕН СКОПЈЕ – КРАКОВ 08.10.2020
  Состанок на групата во паркингот на Дрво Декор во 12:00 часот, се патува преку Србија и Унгарија со попатни паузи за одмор и царински формалности. Ноќно возење.
2
2. ДЕН КРАКОВ 09.10.2020
  Пристигнување во Краков во претпладневните часови. Се упатуваме кон разглед на кралскиот град некогашната престолнина на Полска: тврдината Вавел, катедралата, главниот градски плоштад и Маријачката црква... Слободни активности за ручек и прошетки. Сместување во хотел. Ноќевање.
3
3. ДЕН КРАКОВ – АУШВИЦ – БЕРКЕНАУ – ВЕЛИЧКА 10.10.2020
  Појадок. По појадокот факултативен излет до Аушвиц-Беркенау, озлогласениот нацистички концентрационен логор кој е претворен во спомен музеј. Продолжуваме кон Величка, познатиот рудник за сол, еден од најстарите на светот, кој од 1978 година е на листата на УНЕСКО. Разгледот трае околу 90 минути низ ходниците долги околу 2 км, на длобачина од стотина метри под земја. Заминување кон Краков. Можност за факултативна вечера. Ноќевање.
4
4. ДЕН КРАКОВ БУДИМПЕШТА –11.10.2020
  Појадок. По појадокот заминување за Скопје. Можност за факултативно крстарење низ Дунав во Будимпешта и панорамски разглед на градот со автобус (доколку ни дозволува времето). Во вечерните часови заминување кон Македонија.
5
5. ДЕН СКОПЈЕ –12.10.2020
  Пристигнување во Скопје во предпладневните часови.

Цената покрива:

Oрганизација и водство на патувањето со пратител од агенцијата
Разглед на Краков со локален водич
Сместување во хотел со 3*или 4* на база 2 ноќевања со појадок
Превоз со високо туристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)
Патничко здраствено осигурување

Цената Не покрива?

 • Факултативен излет и Аушвиц и Величка 40€
 • Крстарење по Дунав во Будимпешта 15€
 • Доплата за 1/1 соба

Pin It on Pinterest