Слични Понуди

Програма

1
СКОПЈЕ
  Состанок на групата на аеродромот “Скопје”. Полетување за Истанбул.
2
ТЕХЕРАН
  Слетување во Техеран, состанок на групата со туристичкиот водич на аеродромот, организиран трансвер до хотелот. Слободно време или можност за посета на националниот музеј на Иран и на GolestanPlace. Сместување во Хотел. Вечера во ресторан . Ноќевање
3
ТЕХЕРАН
  Појадок, по појадокот целодневен разглед на знеаменитостите на градот Техеран, меѓу кои и Saad Abad - Палатата, Tajrish - Пазарот и Milad tower 435 метри. Вечера во ресторан. Ноќевање
4
ТЕХЕРАН - ШИРАЗ
  Појадок, по појадокот со утрински лет заминување кон Шираз каде ќе имате можност да ги посетите Narenjestan Градината и Розевата Џамија. Ручек. По ручекот краток одмор и посета на џамијата Вакил, бањата и пазарот во Шираз Karim khan - тврдината. Вечерна посета на Hafezieh - гробницата на познатиот поет Tombof Havez. Вечера во ресторан. Ноќевање.
5
ШИРАЗ
  Појадок, по појадокот полудневен разглед на античкиот град Персеполис, еден од најзначајните светски археолошки локалитети заштитени од УНЕСКО. Градот датира од 515 г.п.н.е. и во него можат да се сретнат одлично зачуваните колонади, цитадела, пространи улици и Портата на Нациите, изградена од страна на Императорот Ксеркс , посветена на сите народи кои живееле во рамките на Персиската Империја. Посета на камените гробници на кралевите кои датираат од 1000 г.п.н.е, на Накш-е-Раџаб и Накш-е-Рустам. Вечера.-ресторан.Ноќевање.

6
ШИРАЗ- ШИРАЗ - ЈАЗД
  Појадок. Во раните утрински часови по појадокот заминување кон Јазд. Попатно посета на Пасаргадае. Сместување во хотел . Вечера во ресторан Ноќевање.
7
ЈАЗД
  Појадок. По појадокот, посета на Долат Абад, Зороастианскиот огнен храм и Џамијата Џамех.Слободно време за индивидуални активности до времето за вечера. Вечера во ресторан. Ноќевање.
8
ЈАЗД - ИСФАХАН
  Појадок. По појадокот се упатуваме кон Исфахан. По пристигнувањето во Исфахан, сместување на патниците во хотел и по краткиот одмор, посета на палатата Чехел Сотун и Катедралата Ванк. Посетата на двата антички моста Си-О-Се и Ќаху. Вечера во ресторан.Ноќевање.
9
ИСФАХАН
  Појадок. По појадокот заминување кон еден од најголемите плоштади во светот Хагш-е-Џахан ( “плоштадот на сликите на светот”) исто така познат како плоштад Имам, каде ќе имате можност за посета на: Имам Џамијата, Палатата Али Ќапу, Џамијата на Шеикот Лотфолах, и Пазарот . Вечера во ресторан. Ноќевање.
10
ИСФАХАН
  Појадок. По појадокот целодневен престој во Исфахан: посета на Монар Џонбан светилиштето изградено во 14 век и познато по“Tресечките минариња”, Палатата Хашт Бехешт. Враќање во хотел. Слободно време за одмор и истражување на овој прекрасен град познат како најромантичниот град во Иран. Вечера во ресторан Ноќевање.
11
ИСФАХАН - ТЕХЕРАН
  Појадок. По појадокот одјава од хотелот и заминување кон Техеран. По патот за Техеран можност за посета на Кашан каде ќе ја посетиме Финската градина и Куќата на Табатабај. Во Техеран посета на Кулата Азади. Вечера во ресторан.Ноќевање.
12
ТЕХЕРАН
  Појадок. По појадокот посета на Филмскиот Музеј, Музејот за музика и Иранската градина. Вечера во ресторан. Ноќевање.
13
ТЕХЕРАН - ИKA АЕРОДРОМ
  Појадок. По појадокот одјава од хотелот слободни активности и заминување кон аеродромот ИКА полетување за Македонија.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest