МИНХЕН - Дворците на Баварија

На ексцентричниот баварски крал Лудвиг II му пошло од рака од 8 века собраното државно и семејно богатство на династијата Вителсбах да го потроши за краток временски период градејќи ги дворците од соништата. Поради нивното градење кое ја довело државата до банкрот, кралот е прогласен за непресметлив и
затворен. Парадоксално,овие дворци достојни за секоја бајка, и покрај посетата на милион туристи сеуште го враќаат долгот на државата
.

Минхен: Баварска “Метропола со душа”, еден од најубавите градови во Германија, културен и боемски центар, град со бројни историски споменици кои зборуваат за вековните Баварски владетели од династијата Вителсбах, многубројни ремек дела од модерната технологија и архитектура како што е и познатата Алианс – Арена. Светски центарна саеми, град на пивници и Октоберфест кои ги обврзуваат посетителите да ја почуствуваат типичната баварска атмосфера со свежо точено пиво и коленица.

Салцбург:“Рим од северот”, седиште на моќната надбискупија и роден град на В.А. Моцарт, својата позиција на реката Салцах и единствената ренесансно-барокна архитектура ги оставаат посетителите без здив уште на прв 

 

 

В А Ж Н И   И Н Ф О Р М А Ц И И

 

Секој програм е креиран со посебни услови. Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.Цената на аранжманот е пресметана на минимум 20 лица (за авионски) или 45 (за автобуски). Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот или на факултативите 7 дена пред терминот за тргнување. 2 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поагање. Резервација на аранжманот се прави со валидна патна исправа и уплата на аконтација која е неповратна во случај на отказ од страна на патникот. Аконтацијата се уплака: од 50% за авионски и 30% автобуски програм доколку не е поинаку назначено.

Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.Патникот го потпишува Договорот за патување штом го прочитал Аранжманот и е согласен со истиот. Доколку патникот е незадоволен има право да се обрати на претставникот  на агенцијата и на лице место да пополни Записник; или може во рок од 5 работни дена по завршување на аранжманот да поднесе приговор во Агенцијата.Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10 €, а дополнително седиште во автобус +45€ Организаторот го задржува правото да ја намали или зголеми цената во случај на промена (авионски билет, туристичка / аеродромска такса, копнен сообраќај, додатен багаж ) или цената на сместувањето. Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите по политиката на локалната агенција. Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор. Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето. Се информираат патниците дека со себе можат да носат 1 патна торба како и личен багаж, во спротивно возачот на превозното средство има право да го острани или да го наплати дополнително.Поради густиот сообраќај во текот на летната сеозна или зимската сезона   можни  се определени доцнења за кои однапред се извинуваме. Патниците се симнуваат до најблиската локација до сместувањето каде може да се паркира возилото. Во студио, апартман, хотел е дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет. Сместување на патниците е според правилата и политиката на објектите или превозното срество Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување, непочитување на саатнините закажана однапред од страна на агенцијата и локалниот водич. Агенцијата задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата (застој во сообраќај, локални штрајкови, локали предупредувања, каснење на патници, непочитување на саатнина закажана однапред од страна на агенцијата. Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените да ги зголеми / намали цените: за бродска такса и кабина, авио билети, возен собракај,  аеродромски такси, багаж,факултативи, сместувачки капацитет...

Важат Општите услови на ТА Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

Носител на договорот на ова патување е Камелија Турс: Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД Осигурителна Полиса Скопје (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции. Побарајте патничко осигурување и договор за патување. Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари. Во готово – авансно плаќање од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна  10-15 дена пред поаѓање, зависно од видот на програмот.Кредитни картици, вирманско плаќање,.Туристички кредит (6-36 рати ) аплицирање во агенција 15 минути во Агенција Плаќање преку синдикатски организации со посебни договори

 

Тимот на ТА КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува пријатно патувањe

 

Програма

1
1 Ден 16.04.2020 СКОПЈЕ - САЛЗБУРГ
  Состанок со групата на паркингот кај спортски центар „Борис Трајковски“ во 11.30 ч. ипоаѓање за Салзбург во 12:00 часот. Дневнои ноќно возење низ Србија, Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и царински формалности.
2
2 Ден 17.04.2020 САЛЗБУРГ - МИНХЕН
  Пристигнување во Салзбург во пладневните часови. Разглед на градот: Дворец Мирабел и градината, куќата на Моцарт, стариот плоштад, плоштадот на Моцарт, катедрала, глокеншпил, надбискупска резиденција, најстарите гробишта и најстариот ресторан во Европа од VIII век. Слободно време за одмор и индивидуални активности. Патувањето продолжува кон Минхен. Сместување во хотел. Ноќевање.
3
3 Ден 18.04.2020 МИНХЕН
  Појадок. Разглед на градот: Дворецот Нимфенбург, летната резиденција на
  Вителсбахови, резиденција Максимилианеум, националната опера и театар, галерија на нови и стари Пинакотеки, центарот на градот со Мариенплац, плоштадот Виктуалиенмаркт. Слободно време за индивидуална прошетка низ центарот на Минхен.Сместување во хотел. Во вечерните часови фалултативна
  посета на пивница. Враќање во хотел. Ноќевање.
4
4 Ден 19.04.2020 МИНХЕН - ЛИНДЕРХОФ - ОБЕРАМЕРГАУ - НОЕШВАНШТАЈН - МИНХЕН
  Појадок. После појадокот посета на живописното гратче Оберамергау, светски познат по традиционалната манифестација Христовото страдање на пат на Голготата, на која се посветени сите мештани за време на долготрајните подготовки и одржување на свеченоста. Потоа посета на најрепрезентативниот дворец – палатата на Лудвиг II, Линдерхоф (првобитно изграден во време
  на Максимилијан II за потребите за лов, кој потоа Лудвиг II искажувајќи ја максимално својата екстравагантност потполно го има преуредено во рококо стил а своите соби ги позлатил нештедејќи воопшто средства). Потоа се посетува бајковитиот дворец Ноешванштајн, подигнат на карпа во стилот на старогермански витешки замок, кој го инспирирал Волт Дизни да ги направи препознатливите шпици за бројни цртани филмови ….. Враќање во хотел.. Ноќевање.
5
5 Ден 20.04.2020 МИНХЕН – СКОПЈЕ
  Појадок. После појадокот напуштање на хотелот, попатна посетана на најголемото
  баварско езеро, Ким (Chiemsee). Возење со брод до “машкиот остров” – Херенкимзе. Во низата на раскошни палати изградени во времето на екстравагантниот крал, истоимениот дворец на овој остров кој е последен изграден во рококо стил, по модел на Версај. По посетата на палатата и музејот Лудвиг Ii во попладневните часови заминување за Скопје.
6
6 ден 21.04.2019 СКОПЈЕ
  Пристигнување во Скопје во пладневните часови.

Цената покрива:

Професионален лиценциран пратител за време целото патување
Разглед на Минхен со локален водич
3 ноќевања со појадок во хотел 3* во Минхен
Превоз со високотуристички автобус

Цената Не покрива?

 • Задолжителна доплата од 50 € за влезница (со трошоците за резервација во дворците) Херекимзе, Ноешванштајн и Линдерхоф и карта за брод Приен – Херекимзе – Приен
 • Разглед на Салзбург 10 €
 • Патничко осигурување – 5 €
 • Доплата за еднокреветна соба: 4.990 денари

Pin It on Pinterest