Слични Понуди

Програма

1
1 Ден / 25.03.2020 Скопје - Софија
    Поаѓање од Скопје во 22:00 часот. Патот продолжува за Софија преку граничен премин Деве Баир. Пристигнување на аеродромот во Софија.
2
2 Ден / 26.03.2020 Катанија и Сирагуза
    Чекирање на групата до времето за полетување од Софија за Катанија 06:00 часот Слетување во Катанија во 07:00 часот, организиран трансфер до хотелот. Попатно посета на Сирагуза: (по слетувањето во Катанија) разглед на градот Сирагуза и посета на катедрала, (влезница 3€) Аполонов храм...Слободни активности. Сместување во хотел во Катанија. Во вечерните часови заминување кон центарот на Катанија, разглед на градот и неговите културни знаменитости. Ноќевање.
3
3 Ден / 27.03. 2020 Етна и Таормина
    Појадок. По појадокот (факултативно) заминување кон Таормина и Вулканот Етна. Посета со локален водич на вулкан Етна: организаторот однапред прави резевација со однапред утврден број на минимален број на патници-95 % од сите во групата. (автобусот може да оди до 2.000 надморска висина, а остатокот до 2500 надморска висина се оди со жичара се до 2.900 м надморска висина теренско возило со алпинист кој што ја води групата до главниот кратер. Враќање кон Катанија во договорено време.Ноќевање.
4
4 Ден / 28.03.2020 Палермо и Монреале
    Појадок. По појадокот со локален водич заминување за Палермо. Посета на (Монреале-град влезница 5€) во близина на Палермо, познатата катедрала Монреал од 12 век изградена од Вилијам втори од Сицилија, нормански владетел со преубави мозаици, изработени од локалните мајстори. По кратка пауза, продолжување за Палермо, панорамски разглед на Св. Јован Отпадник, Палатата на Норман, Новата Капија, катедралата, плоштадот Виљена и фонтаната на срамот, паркот Гарибалди, театрите Политеама и Масимо. (капелата Палитина, Катакомби, галерии). Слободни активности. Во вечерните часови враќање за Катанија. Ноќевање.
5
5 Ден / 29.03.2020 Катанија - Софија
    Појадок. По појадокот одјава од хотелот. Во 12:00 напуштање на хотелот. Слободно време до времето за лет од Катанија. Посета на “Outlet“ одалечен 45км. Во вечерните часови организиран трансфер до аеродромот најмалку 2 часа пред полетување во 21:55. Слетување во Софија 00:40 часот. Автобуски трансфер од Софија до Скопје.

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest