Скандинавија

Скандинавија ќе Ве фасцинира со својата неверојатна природна убавина и интересни културно - историски знаменитости. 

Термин 12.04.-19.04.2020

Општи напомени

·  Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

·  Цената е пресметана на минимум 25 лица(авионска) или 45 (автобуска)и доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и за факултативите

·  Резервација се прави со уплата на 50% од вкупнот износ на аранжманот и копија од валидна патна исправа (аконтацијата е неповратна во случај на отказ од страна на патникот)

·  Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари 

·  Пасошот треба да важи минимум  6 месеци по завршување на патувањето

·  Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, доцнење на летот, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и сл.

·   За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици

·  Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот 7 дена пред патувањето

·  Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот да ја намали или зголеми цената   во случај на промена  (авионски билет,туристчка такса,аеродромска такса,копнен сообраќај , додатен багаж ) или цената на сместувањето

·  Сместување на патниците е според правилата на хотелот дадени во моментот на расположливи капацитети

·  Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите

·  5 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за времето и местото

·  Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10€  , дополнително седиште во автобус +45€

·  Агенцијата овозможува плаќање секој месец од 0-36 рати без камата, кредитни картици,вирманско плаќање,готовинско плаќање

·  Секоја програма е е креирана со посебни услови

·  Побарајте патничко осигурување во агенција

·  Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМОрганизатор на ова патување е Камелија Турс:  Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА СКОПЈЕ  (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции

             Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор!

Напомени

Важно :Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување,непочитување на саатнините закажана однапред од страна на аенцијата и локалниот водич)    

 

*Понудените факултативи може да се организираат со јавен превоз од страна на пратителот на групата 

 

Слични Понуди

Програма

1
1 Ден / 12.04. Скопје-Столкхом
  Состанок на групата на аеродромотво Скопје. Полетување за Стокхлом, директен лет. Пристигнување на аеродромот Скавста.Трансфер до хотел. Разглед на главниот град на Шведска и неговите културно историски знаменитости. Изграден на спојот на езерото Меларен и Балтичкото Море. Стариот дел на градот плоштадот Сорторгет, театарот, Кралскиот дворец, Зграда Риксдаг, Мариаторгет, Ериксон Глобус... Сместување во хотел. Ноќевање во Стокхлом.
2
2 Ден / 13.04. Столкхом
  Појадок. По појадокот можност за факултативна посета на познатиот Васа музеј. Слободно време за инфивидуални активности. Ноќевање во Стокхлом.
3
3 Ден / 14.04. Столкхом-Осло
  Појадок. По појадокот заминување за Норвешка. Попатно ги поминуваме градовите Карлстад и Еребру којшто се наоѓаат во средишниод дел на Шведска кој е познат како езерски регион. Пристигнување во главниот град на Норвешка, Осло. Сместување во хотел Слободно време за прошетка по улиците со многу типични барови. Ноќевање во Осло.
4
4 Ден / 15.04. Осло(Крстарење) - Копенхаген
  Појадок.По појадокот заминување за разглед на градот Осло и неговите културно историски знаменитости Тринг Торзо, градската куќа, црквата Св. Петар, панорама на Ерсундскиот мост, Акершус тврдината, паркот Вигеландо 227 монументални скулптури, кралски палати улицата Крал Јохан, Можност за факултативна посета на музејот на Викинзите. Во : ч чекирање на брод, сместување во кабини. Дневно и ноќно пловење. Вечера. Ноќевање во кабина.
5
5 Ден / 16.04.Копенхаген
  Појадок на брод. Во утринските часови пристигнување во Копенхаген најголемиот воедно и главниот град во Данска. Прошетка по најдолгата пешачка зона во светот, наречена Строгет која се состои од пет улици во кој се сместени ексклузивни продавници, ресторани , кафулиња и театри. Преку Кралскиот плоштад се стигнува до најубавиот дел на Копенхаген, улицата Нихавн(Новото пристаниште) настанато пред околу 300 години кога тој дел имал функција на пристаниште. Во една од тие колоритни куќи живеел и Ханс Кристијан Андерсен. Палатата Амалиенборг (резиденцијата на данските кралеви, дворецот Кристианборг (парламентот) кралскиот театар, Морската сирена (симболот на градот). Сместувањ во хотел.Ноќевање во Копенхаген.
6
6 Ден / 17.04. Копенхаген
  Појадок. По појaдокот Факултативна посета на Северен Зеланд, возење кон градот Хилеред и посета од надворешноста на замокот Фредериксборг, една од најраскошните градби во цела Данска и поранешно седиште на кралското семејство. Продолжување кон песочните плажи од северниот дел на островот поминувајки од рибарското село и градот Хелсингер каде што се наоѓа “Хамлетовиот дворец” Замок Кронборг. Возење по златниот брег наспроти Шведска.Враќање во хотел.Ноќевање во Копенхаген.
7
7 Ден / 18.04. Копенхаген -Малме
  Појадок. По појадокот заминување за Малме кој е Јужен град во Шведска на само 25 км оддалечен од Копенхаген. Во 2000 година овие два града се поврзуваат со Ересундска врска односно со комбиниран мост-тунел до сега најдолг од таков тип во Европа мостот е долг 8 км. Сместување во хотел . Ноќевање во Малме.
8
8 Ден / 19.04. Малме-Скопје
  Појадок. Во раните утрински часови заминување на аеродром. Полетување од Малме. Пристигнување во Скопје.

Цената покрива:

Авио билет на релација Скопје- Стокхлом
Локален водич за Стокхлом(3 часа), Осло (3 часа), Копенхаген(3 часа)
Рачен багаж (1 торба )
Организација и водство на аранжманот и пратител на патување
2 Ноќевања со појадок во Стокхолм ; 1 Ноќевање со појадок во Осло ; 2 Ноќевања со појадок во Копенхаген; 1 Ноќевања со појадок во Малме ; 1 ноќевање на брод со појадок и вечера (Осло -Копенхаген)
Авио билет на релација Малме-Скопје
Трансфер на наведената релација со високо туристички автобуси

Цената Не покрива?

 • Аеродромски такси 3.000 денари
 • Голема кабинска торба
 • Или Багаж за чекирање (1 куфер со максимум 20 kg)
 • Васа музеј (Стокхлом)
 • Музејот на Викинзите
 • Северен Зеланд Хамлетовиот дворец Фредериксборг –
 • Индивидуални екскурзии и дополнителни индивидуални барања и трошоци
 • Патничко осигурување 5€ ( до 65 години)
 • Доплата за еднокреветна соба 340 €

Pin It on Pinterest