Копаоник-Брзече

Копаоник е еден од поголемите планински предели во Србија. Сместен е во централниот дел на земјата со мал дел во Северно Косово. Највисока точка е Панчиќев Врв (2.017 м).Ова е најпознатиот скијачки центар во Србија, со вкупно 25 жичници со капацитет од 32.000 скијачи на час. Во 1981 г. е отворен и националниот парк, кој зафаќа површина од 118,1 км2 и се наоѓа во средиштето на венецот.

 Термин: 07.03-08.03.2020

ЦЕНA ПО ЛИЦЕ: 4.300,00 мкд

 

Општи напомени

·  Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

·  Цената е пресметана на минимум 20 лица(авионска) или 45 (автобуска)и доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и за факултативите

·  Резервација се прави со уплата на 30% од вкупнот износ на аранжманот и копија од валидна патна исправа (аконтацијата е неповратна во случај на отказ од страна на патникот)

·  Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари 

·  Пасошот треба да важи минимум  6 месеци по завршување на патувањето

·  Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, доцнење на летот, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и сл.

·   За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици

·  Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот 7 дена пред патувањето

·  Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот да ја намали или зголеми цената   во случај на промена  (авионски билет,туристчка такса,аеродромска такса,копнен сообраќај , додатен багаж ) или цената на сместувањето

·  Сместување на патниците е според правилата на хотелот дадени во моментот на расположливи капацитети

·  Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите

·  5 дена пред започнување на аранжманот агенцијата ќе ги потврди информациите за времето и местото

·   Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10€  , дополнително седиште во автобус +45€

·   Агенцијата овозможува плаќање секој месец од 0-36 рати без камата, кредитни картици,вирманско плаќање,готовинско плаќање

·  Секоја програма е е креирана со посебни услови

·  Побарајте патничко осигурување во агенција

·  Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс-Туроператор со Лиценца-А членка на СКТМ

·  Организатор на ова патување е Камелија Турс:  Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси АД ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА СКОПЈЕ  (Полиса бр. 130030006717) и (Класа 13 Општа одговорност и Тарифа 27 Туристички агенции

 

             Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор!

Напомени

Важно :Локалниот водич или пратителот на патувањето има право да го отстрани патникот или да направи промена во редослед поради (непотчитување на правилата на агенцијата, за предупредување,непочитување на саатнините закажана однапред од страна на аенцијата и локалниот водич)    

*Понудените факултативи може да се организираат со јавен превоз од страна на пратителот на групата

 

 

 

Програма

1
1 ден / 07.03. Скопје - Копаоник
    Состанок на групата во 06:00 часот на Дрво Декор и поаѓање кон Kопаоник. Патување со кратки паузи за одмор и обавување на царински формалности. Пристигнување во Брзече-Копаоник. Сместување во хотел www.kopaapartmani.co.rs. Слободно време за индивидуални активности. Организиранасвечена вечера со музика. Ноќевање.
2
2 ден / 08.03 Копаоник
    Појадок. Факултативно заминување во центарот на Копаоник, можност за уживање во неговите природни убавини на оваа снежна кралица на Србија до времето предвидено за заминување . Поаѓање за Скопје во попладневните часови. Патувањето се одвива со кратки попатни паузи за одмор и обавување на царински формалности. Планирано пристигнување во вечерните часови.
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Организација и реализација на аранжманот и пратител на патувањето
Сместување на база 1 ПП (појадок и вечера со музика)
Превоз на наведената релација Скопје-Брзече-Скопје
Туристичка такса

Цената Не покрива?

  • Патничко осигурување 5 € (до 65 год.)
  • Превоз до ски центарот на Копаоник 3 €
  • За користење на сопствен превоз цената се намалува 950,00 денари
  • Доплата за втора вечер 1.450,00 денари (07.03.-09.03.2020)

Pin It on Pinterest