Слични Понуди

Програма

1
1 ден: (30.12.2019 - понеделник) - СКОПЈЕ – БАРСЕЛОНА
    Состанок на групата на скопскиот аеродром во 15:50 часот. Полетување за Барселонa во 17:50 ч. Пристигнување во Барселона во 20:35 часот. Трансфер до хотелот и сместување. Ноќевање.
2
2 ден: (31.12.2019– вторник ) - БАРСЕЛОНА (ПАНОРАМСКИ РАЗГЛЕД, РАМБЛАС, АКВАРИУМ )
    Појадок во хотел. Факултативен панорамски разглед на Барселона: плоштадот Каталонија, авенијата Рамблас, Споменикот на Колумбо, Каса Мило, Саграда Фамилија(40 минутен разглед), Готскиот кварт (50 минутен разглед). Прошетка низ познатата улица „Рамблас“, една од најдинамичните улици во Светот. Потоа ќе имате можност за факултативна посета на Аквариумот – еден од најголемите и најубавите аквариуми во Европа. Следува слободно време за индивидуални активности...Враќање во хотел и припрема за новогодишна прослава на некој од плоштадите во Барселона. Индивидуално враќање во хотел. Ноќевање.
3
3 ден: (01.01.2020 – среда ) - БАРСЕЛОНА
    Појадок во хотел. Слободно време и можност за посета на шопинг центарот „Маремагнум“ за кафе , ручек или шопинг. Во вечерните часови Ви препорачуваме посета на Шпанскиот плоштад и на Магичните фонтани. Враќање во хотел. Ноќевање.
4
4 ден: (02.01.2020- четврток) - БАРСЕЛОНА (Парк Гуел, Шпанско село, Ноу Камп)
    За овој ден предлагаме факултативен излет за да поминете прекрасен ден низ парковите на Барселона. Започнуваме со посета на паркот Гуел - едно од најголемите ремек дела на Антони Гауди и знаменитост на Барселона. Потоа се упатуваме кон Шпанското село кој претставува музеј на отворено. Настанато во 30-тите години на XX век, како изложба, која требало да ги обедини и прикаже основните карактеристики и разноликоста на селата во Шпанија. Факултативен полудневен излет до еден од најпознатите стадиони во светот – „Ноу Камп“ на кој игра фудбалскиот клуб „Барселона“. Ќе имате можност да го видите музејот на клубот со многубројните трофеи. Враќање во хотел со метро. Организирана факултативна Фламенко вечер во ресторан, каде ќе имате можност да уживате во прекрасното Фламенко шоу. Враќање во хотел со метро. Ноќевање.
5
5 ден: (03.01.2020– петок ) - БАРСЕЛОНА ( Зоолошка градина ) - Скопје
    Појадок во хотел. Одјавување од хотел. За денешниот ден, наш предлог е целодневна факултативна посета на парк Цитадела и Зоолошката градина. Сместена во централниот парк на Барселона, претставува една од најголемите и најпосетени Зоолошки градини со преку 1 милион посетители годишно. Во огромното пространство сместени се над 2.500 видови на животни. Изградена е како отворен тип на зоолошка градина, каде има можност за директен контакт со дел од животните. До пред неколку години, оваа градина беше дом на единственото албино горила што постоеше во светот. Оваа Зоолошка градина е атрактивна за сите возрасти и претставува забава за цела фамилија. Индивидуално враќање во хотел и слободно време. Трансфер до аеродормот во Барселона во 19:00 часот. Чекирање, пасошки и царински формалности. Полетување кон Скопје е во 21:15 часот. Пристигнување на скопскиот аеродром во 23:55 часот локално време.

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest