Слични Понуди

Програма

1
29.12.2019 БИТОЛА – ТИРАНА – БУДВА – КОТОР - ДУБРОВНИК
    Состанок на групата . Поаѓање кон Албанија преку граничниот премин Ќафасан. По обавувањето на царинските формалности патувањето продолжува кон Елбасан, Тирана се до Будва. Патување со попатни одмори.
2
30.12.2019 БУДВА - ДУБРОВНИК
    Пристигнување во Будва во утринските часови. Прошетка низ стариот дел на градот и да уживате во убавините на Венецијанската архитектура. Будва има голема вредност не само по тоа што е центар на туризмот во Црна Гора туку и по неговите специфични градби, споменици, тврдини, манастири и старите цркви – споменици кои датираат уште од 7 век. Заминување кон Дубровник – познат како бисер на Јадранот еден од најпознатите туристички центри на Јадранот. Градот е со преубава околина, голем број на хотели и е магнет за голем број на туристи од целиот свет во текот на целата година. Проштка низ стариот дел на градот “Страдун”, тесните улички и малите плоштади, како и импознатните зидини и градби ќе ве остават без здив. Уживате во призорот на Градската Камбанарија, Катедралата, Синагогата, Тврдината Бокар, Кнежевскиот Двор – Дубровачкиот Музеј, и многу други споменици. Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање.
3
31.12.2019 БУДВА - МЕЃУГОРЈЕ-МОСТАР
    Појадок. После појадокот заминување кон Меѓугорје. Местото каде се појавила Мајката Божија. Заминување кон Мостар, градот на двата брега на Неретва, каде се испреплетувала историјата во минатото и во поново време. Посета и разглед на стариот дел на градот. Стариот мост, чаршијата. Заминување кон Благај каде се наоѓа изворот на реката Буна. Слободно време за ручек. Заминување кон Дубровник. Вечера. ДОЧЕК НА НОВАТА 2020 година со Парни Ваљак. Ноќевање.
4
01.01.2020 БУДВА - КОТОР- БИТОЛА
    Појадок. После појадокот заминување кон Котор. Попатна посета на Котор, град заштитен од Унеско како светско култуно наследство. Преминување на Которскиот залив кој е ставен на светската листа од 28 најубави заливи во светот. Разглед на стариот град и неговите знаменитости. Слободно време. Заминување кон граничниот премин Сукобин. Патувањето продолжува преку Скадар, Тирана и Елбасан до граничниот премин Ќафасан. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Битола во вечерните часови.

Цената покрива:

Цената Не покрива?

Pin It on Pinterest