СЕЈШЕЛИ

ПРИМЕР ПОНУДИ ЗА СЕПТЕМВРИ:

 

10 дена / 7 ноќи , авионски билет, аеродромски такси + хотел Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino 3* (ноќевање со појадок ) од 1020 евра по лице.

10 дена / 7 ноќи, авионски билет  + аеродромски такси+ хотел Coral Strand Smart Choice Hotel 3* (ноќевање со појадок) - од 1290 евра.

10 дена / 7 ноќи авионски билет + аеродромски такси + хотел Coral Strand Smart Choice Hotel 3* (полупансион) - од 1390 евра.

10 дена / 7 ноќи, авионски билет + аеродромски такси + хотел The Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites 4* (ноќевање со појадок) - од 1490 евра.

10 дена / 7 ноќи, авионски билет + аеродромски такси + хотел The Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites 4* (полупансион) - од 1750 евра.

 

 

 Напомени во врска со патувањето

 * Ко - организатор на патувањето е Т. А. Камелија со број на Лиценца А и со регистерски број 13-6271/2;  а во соработка со партнерска агенција.

*Со самото пријавуање треба да се достави копија од пасош со кој патникот ќе патува  и да се провери траењето  и исправноста на пасошот и бројот на слободни страници кој се потребни за патување

*Пасошот мора да има рок на важност до минимум 180 дена (6 месеци) од денот на враќање

* Организаторот на патувањето го задржува правото на промена на некои содржини.

* Организаторот на патувањето не е овластен и не сноси одговорност во врска со важноста на пасошот и  другите документи.

* За сите информаци дадени по усмен пат агенцијата не сноси одговорност.

* Потписникот на Договорот за патување или претставникот на групата која патува должен/на е да ги запознае сите патници на патувањето со договорениот програм на патување, условите за плаќање и визирање како и Општите услови за патување на ТА Камелија.

* Патниците се должни да 2 дена пред тргнување се информираат за времето и местото на тргнување.

* Патникот е должен да сам се информира околу правилата на однесување во земјата во која патува како и да ги почитува важечките законски царински прописи.

* Во превозните средства најстрого се забранува пушење, конзумирање на алкохол и опојни средства

* Патникот кој со своето непристојно однесување ги вознемирува другите патници или им пречи на возачот или пратителот на групата во нивната работа – веднаш ќе биде исклучен од патувањето и целата одговорност ќе му биде префрлена без право на жалба и повраток на парични средства.

* Патникот е должен да ја почитува саатнината на тргнување одредена од страна на претставникот на патувањето, а во спротивно претставникот на агенцијата има право да го исклучи од патувањето

* Во туристичките автобуси не е овозможено користење на тоалет; во согласност со планот и програмата паузи се прават на 3-4 часа (согласно локацијата и опременоста на бензинските пумпи) а кој патниците можат да ги искористат за користење на тоалет.

* Агенцијата го одредува распоредот на седење, местото и времето на поаѓање, местата и времетраење на паузите; уплатата на превозот, патникот ги прифаќа сите погоренаведени услови без право на приговор и жалба.

* Аранжманот е направен на база на минимум 10 патници за европските патувања и 50 патници за европските патувања.

* Во случај на недоволен број патници или други објективни околности, организаторот ги информира

патниците за отказ на аранжманот пред датумот на поаѓање и тоа најдоцна 10 дена за Далечните

 патувања односно најдоца 5 дена за Европските патувања.

* Кај аранжманите со авионски превоз, по купувањето на авионската карта не е возможна рефундација на средствата и во тој случај важат условите на авионската компанија.

* Кај аранжманите кои вклучуваат Low Cost-авикомпании – во случај на одложување на летот, отказ или губење на конекција, патниците се должни сами да ги доплатат новонастанатите трошоци и агенцијата не може да влијае на околности кои се надвор од нејзиниот домен на работа.

* Цените од Low Cost-Аранжманите се подложни на промени, по уплата на авансот се проверуваат тарифите и тогаш на патникот му се потврдува цената на аранжманот.

* Агенцијата не сноси одговорност за промените на авионските конекции од страна на авиокомпанијата.

* Саатнината на летовите во планот и програмата добиени од страна на агенцијата се подложни на промени и зависат исклучиво од авикомпанијата.

* Агенцијата го задржува правото на избор на превозни средтства за трансфери и извршува сместување доколку е тоа физички возможно.

* Организаторто на патувањето го задржува правото на корекција на договорената цена пред почетокот на патувањето, но во случај да се смени курсот, смена на валута или промена на тарифата на превозникот во законите на предвидените случаи.

* Доколку некои патници сами одлучат да ја сменат понудата на Програмата – агенцијата нема одговорност да во текот на патувањето обезбеди трансфер за сместување во хотели.

*За сите факултативни излети кој се наведени во програмата задолжително е патниците да се изјаснат со самото пријавуање во агенција

* За овој аранжман патникот се запознал со Општите услови за патување на СКТМ и КАМЕЛИЈА ТУРС

*Поради почитувањето на временските рокови предвидени со програмата за патување, како и почитувањето на времето на другите патници од групата, не постои можност за престој на границата што излегува од Европската унија, за да се потврди данокот и враќањето на данокот од Европската унија (TAX FREE)

*Препорачуваме да пазите на вашите лични документи и пари

*Малолетни лица мораат да имаат заверена согласност од своите родители

* Организаторот на патувањето го задржува правото на распоред на собите во врска со структурата на самиот хотел. Доколку постои можност агенцијата ќе се потруди да излезе во пресрет на желбите на патникот-доколку дозволува хотелот (Ве молиме за разбирањето, бидејќи ова патување е замислено како добра забава за Вас и добра авантура).

* Патникот е должен да ги почитува правилата на сместувачките капацитети, да сам сноси одговорност во врска со хигиената, во спротивно ќе подлежи на санкции од персоналот.

* Сместувачките капацитети вршат сместување на патниците во капацитетите по тип на соба во зависност од расположливите капацитети во моментот. Агенцијата не е во можност да на патникот му потврди дали креветот ке биде TWIN  (раздвоени) или Double (француско легло) како и по катовите во капацитетот. Патникот го уплатил аранжманот-согласен на споменатите детали и услови на патувањето без право на жалба.

* Агенцијата нема одговорност доколку патникот има здравствени проблеми-тогаш патникот е сам одговорен за своето здравје и има одговорност да има свое осигурување.

 

Факултативни излети

* Факултативните излети не се задолжителни за време на патувањето.

* Термините и цените се променливи и зависат од слободните термини од локалитетите, број на пријавени патници...

* Факултативните излети се организираат од страна на локална агенција, а Камелија Турс не е во можност да влијае на работите кои се предмет на самото реализирање на факултативниот излет.

* Факултативните излети најчесто ги водат локалните водичи на самите локалитети на англиски јазик. Уплатата на излетите ја прифаќа патникот заедно со условите на локалната агенција без право на жалба.

* Агенцијата не може да влијае на должината на траењето на патувањето до локалитетите, време на поаѓање и враќање, како ни на стручноста на локалниот Водич.

*При уплаќање на факултативниот излет, патникот ги прифаќа условите на локалната агенција.Сите последователни промени, измени и откажувања на екскурзијата по плаќањето не се можни, и не е возможна рефундација на истите.

 

*Ги замолуваме сите патници да се запознаат со планираната програма и условите на изборната екскурзија пред да  платат за некој факултативен излет.

 

Напомена во врска со визите:

* Патниците се обврзани да се запознат со визниот режим на државата во која патуваат.

* Некои од Амбасадите бараат лично присуство на патникот или во текот на визирањето; патникот е должен да ги испочитува правилата на амбасатата.

* Патниците се должни да документите за визирање ги досатват најдоцна до еден месец пред патувањето. Доколку не ги достават во превидениот рок-должни се да сами си обезбедат виза за патувањето.

* Агенцијата не гарантира добивање на виза и  не е овластена да ги утврди валидните документи.

* Во случај на недобивање на виза-агенцијата не сноси одговорност.

Слични Понуди

Програма

1
1.ДЕН
  Состанок со групата на аеродромот Никола Тесла два часа пред летот. Лет од Белград до Доху, и лет до Сејшели.
2
2-8.ДЕН
  Пристигнување на Махе. Добредојдовте во тропскиот рај. Индивидуиален трансвер до избраното сместување. Слободно време за одмор на плажа. Сејшели е сместено на Индискиот океан , околу 1600 километри од источната обала на Африка.Најголемите острови се Махе, Праслин и Ла Дигуе.Прекрасни плажи, несекојдневни бои, тропски растенија и добри луѓе. 7 ноќевања.
3
9.ДЕН
  Напуштање на собите во претпладневните часови и слободно време до договореното за поаѓање. Индивидуален трансфер до аеродром и лет до Доха. Преседнување во Доха.
4
10.ДЕН
  Лет за Белград, пристигнување во Белград. Крај на патувањето
Од
Цена (€)

Цената покрива:

Авио карта со сите аеродромски такси вклучени Белград-Махе-Белград
Комплетна организација на патувањето
Избраното сместување во двокреветна соба на ибраната база

Цената Не покрива?

 • Меѓународно здравствено осигурување
 • Трансфер на релација аеродром-хотел-аеродром(околу 20 евра по лице во еден правец)
 • Индивидуални трошоци за време на патувањето
 • Факултативни излети
 • Трошоци на Туроператорот за резервација и организација 15 eвра

Pin It on Pinterest