Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Персиска Империја


ПЕРСИСКА ИМПЕРИЈА

     ТЕХЕРАН-КАШАН-ИСФАХАН-ЈАЗД-ЗИНЕДИН КАРАВАНСАРАЈ-ШИРАЗ-ТЕХЕРАН

                13 дена / 11 ноќевања Tермин: 14.10.-26.10.2019.

Iran

1  ДЕН: СКОПЈЕ

Состанок на групата на аеродромот “Скопје”.Полетување за Истанбул.  

2  ДЕН: ТЕХЕРАН

Слетување во Техеран, состанок на групата со туристичкиот водич на аеродромот, организиран трансвер до хотелот. Слободно време или можност за посета на националниот музеј на Иран и на GolestanPlace. Сместување во Хотел. Вечера во ресторанНоќевање

3  ДЕН: ТЕХЕРАН

Појадок, по појадокот целодневен разглед на знеаменитостите на градот Техеран, меѓу кои и Saad Abad - Палатата,Tajrish - Пазарот и Milad tower435 метри. Вечера во ресторан. Ноќевање

4  ДЕН: ТЕХЕРАН - ШИРАЗ

Појадок, по појадокот со утрински лет заминување кон Шираз каде ќе имате можност да ги посетите Narenjestan Градината и Розевата Џамија Ручек. Поручекот краток одмор и посета на џамијата Вакил, бањата и пазарот во Шираз Karim khan - тврдинатаВечерна посета на  Hafezieh - гробницата на познатиот поет TomboHavez. Вечера во ресторан. Ноќевање.

5  ДЕН: ШИРАЗ

Појадок, по појадокот полудневен разглед на античкиот град  Персеполис, еден од најзначајните светски археолошки локалитети заштитени од УНЕСКО. Градот датира од 515 г.п.н.е. и во него можат да се сретнат одлично зачуваните колонади, цитадела, пространи улици и Портата на Нациите, изградена од страна на Императорот Ксеркс , посветена на сите народи кои живееле во рамките на Персиската Империја. Посета на камените гробници на кралевите кои датираат од 1000 г.п.н.е, на Накш-е-Раџаб и Накш-е-Рустам. Вечера во ресторан.Ноќевање.

6 ДЕН: ШИРАЗ: ШИРАЗ - ЈАЗД

Појадок. Во раните утрински часовипо појадокот заминување кон Јазд. Попатно посета на  Пасаргадае. Сместување во хотел . Вечера во ресторан Ноќевање.

7  ДЕН: ЈАЗД

Појадок. По појадокот, посета на Долат Абад, Зороастианскиот огнен храм и Џамијата Џамех.Слободно време за индивидуални активности до времето за вечера. Вечера во ресторан. Ноќевање.

8  ДЕН: ЈАЗД - ИСФАХАН

Појадок. По појадокот се упатуваме кон Исфахан. По пристигнувањето во Исфахан,сместување на патниците во хотел и по краткиот одмор, посета на палатата Чехел Сотун и Катедралата Ванк. Посетата на двата антички моста Си-О-Се иЌаху. Вечераво ресторан.Ноќевање.

9  ДЕН: ИСФАХАН

Појадок. По појадокот заминување кон еден од најголемите плоштади во светот Хагш-е-Џахан ( “плоштадот на сликите на светот”)   исто така  познат како плоштад Имам,  каде ќе имате можност за посета на: Имам Џамијата, Палатата Али Ќапу, Џамијата на Шеикот  Лотфолах,  и  Пазарот . Вечера во ресторан. Ноќевање.

10  ДЕН: ИСФАХАН

Појадок. По појадокот целодневен престој во Исфахан: посета на  Монар Џонбан   светилиштето изградено во  14 век и познато поTресечките минариња, Палатата Хашт Бехешт.   Враќање во хотел. Слободно време за одмор и истражување на овој прекрасен град познат како најромантичниот град во Иран. Вечераво ресторан Ноќевање.

11  ДЕН: ИСФАХАН  -ТЕХЕРАН

Појадок. По појадокот одјава од хотелот и заминување кон Техеран. По патот за Техеран можност за посетана Кашан каде ќе ја посетиме Финската градина и Куќата на Табатабај. Во Техеран посета на Кулата Азади. Вечера во ресторан.Ноќевање.

12  ДЕН: ТЕХЕРАН

Појадок. По појадокот посета на Филмскиот Музеј, Музејот за музика и Иранската градина. Вечера во ресторан. Ноќевање.

13  ДЕН: ТЕХЕРАН  - ИKA АЕРОДРОМ

Појадок. По појадокот одјава од хотелот слободни активности и заминување кон аеродромот ИКА  полетување за Македонија.

 ЦЕНАТА Е КАЛКУЛИРАНА ЗА МИНИМУМ 14 ПАТНИЦИ

Термин 

14.10.-26.10.2019.

Промо цена: До 25.06

1450 €

Ран Букинг:  До 20.09

1550 €

Регуларна цена:

1650 €

 

Цената на аранжманот вклучува: 

 

 Повратен авио билет: Скопје-Техеран-Скопје

  Авионски такси

  Локален Авио лет   Техеран – Шираз

 11 Ноќевања во Хотели со 3 / 4*  на база појадок и вечера во ресторан

  Локални трансфери, трансфери измеѓу градовите според планот на програмата.

  Влезници во културно историските споменици спомнати во програмата

  Туристички водич - локален

  Туристички придружник за време на целото патување, организација и водење.

Цената на аранжманот не вклучува:

 

 Индивидуални екскурзии и дополнителни барања

 Иранска ВИЗА – 30 €

Доплата за 1/1 соба  + 370

 Бакшиш за водич и возач 

 УСЛОВИ И НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:   

·   Готовина: уплата на аванс од најмалку 50 % од вкупната цена на аранжманот при пријава во агенција, останатиот износ најдоцна 20 дена пред тргнување;

·  Кредитни картици;

·  Туристички кредит

· Можност за уплата на рати во агенција започнувајќи од месец Јануари 2019  

·   Патниците се должни 24 часа пред полетување да се информираат околу авионскиот лет;

·   За овој програм важат Општите услови на патување на Т.А. КАМЕЛИЈА и СКТМ кои се во прилог со овој договор и патниците се должни да се запознаат со истите.

Програмата е заштитена од страна на Туристичката Агенција Камелија Турс 

НАПОМЕНА:

Организатор на ова патување е Камелија Турс:  Трошоците за подготовка и организација на патувањето со број на полиси 130330000371/00 и одговорност за штета (класа 13 одговорност и класа 0/1 незгода) код ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ  АД СКОПЈЕ

Доколку не се оствари минималниот број на патници - 14, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот.

Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот 7 дена пред патувањетои промена на лет према времето на полетување.

5 дена пред полетувањето Агенцијата ќе објави информации за саатнината на полетувањето и слетувањето како и Авионската компанија

                                                                     Тип на патување

Патување со умерена тежина, односно потрени се посебни подготовки:

Патниците се должни да се информираат во агенцијата.

Патувања од овој тип може да вклучуваат пократко / подолго патување, но генерално се полесни. На ова патување важно е да сакате да ја доживеете земјата каква што е и затоа сте подготвени да направите мали прилагодувања на условите во земјата во која патувате Ќе доживеете: културни знаменитости, национални паркови, народни обичаи, природни убавини ... сето тоа можете да го видите само во единствената ПЕРСИСКАТА ИМПЕРИЈА !

 Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА