Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Будимпешта - Нова Година 2019


БУДИМПЕШТА ЗА НОВА ГОДИНА 2019


Атмосферата во Будимпешта за време на најлудата ноќ е навистина жива. Маса луѓе се собира на главните плоштади за да го дочека полноќ. Штом чукне последниот час од старата година се свири унгарската химна и насекаде се точи шампањ, се слави со здравици, бакнежи и огномети.На плоштадот прославата трае цели 3 дена од 30. декември до 1. јануари. Јавниот превоз за време на прославата е организиран во текот на целата тридневна прослава.                                                                                                          ТЕРМИН: 29.12.2018 -02.01.2019


1 ден  29.12.2018                                                                                                                           Состанок на групата во 17:00 часот од пред Дрво Декор, Заминување  за Будимпешта.Се патува преку граничниот  премин Tабановци и  Србија, ноќно возење со попатни застанувања заради одмор и царински формалности.


 2 ден 30.12.2018                                                                                                                           Пристигнување во Будимпешта во утринските часови.Панорамско разгледување на градот : ПЕШТА – Споменикот    на милениумот,операта,    улиците Андраши, Ракочи, Ваци..., Парламентот, Црквата Св Стефан, Мостовите на Дунав,             БУДИМ – Цитаделата, Кралската палата, Црквата на Кралот Матејас, Рибарската Тврдина...Сместување во хотел.       Факултативно крстарење по Дунав или вечера во ресторан. Враќање во хотелот. Ноќевање


 3 ден 31.12.2018                                                                                                                           Појадок.По појадокот слободно време за индивидуална прошетка низ Будимпешта .Слободно претпладне и          подготовка за пречек на Новата 2019 година. Заминување кон центарот на Будимпешта каде ќе имате можност да     ја испратите старатаи да ја дочекате новата година на традиционален унгарски начин. Враќање во хотелот.Ноќевање.   


 4 ден  01.01.2019                                                                                                                              Појадок. По појадокот  факултативна посета на СЕНТ АНДРЕА (Живописно градчево кое се негува старата      архитектура  и народни ракотворби со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви).                               Во поладневните часови заминување за Македонија.Ноќно возење со попатни застанувања заради одмор                       и царински формалности.


 5 ден   02.01.2019                                                                                                                                Пристигнување во раните утрински часови во Македонија.


Цената на аранжманот изнесува 145 евра  


ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО


·  Превоз со  високо туристички автобус(A/C;TV;DVD;CD)


·  Сместување во хотел  со 3*на база 2 НП


·  Oрганизација и водство на патувањето со пратител од агенцијата


·  Организиран разглед на Будимпешта


  


 ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:


* Осигурување  5€ (до 64 години)


*  Крстарење по Дунав 25€


*  Сент Андреа  15€


  Вечера во ресторан 35€ 


  Индивидуални екскурзии и дополнителни индивидуални барања и трошоци


 


  Факултативите задолжително се резервираaт во агенцијата при самата уплата по избор!


 Пасошот треба да важи минимум 3 месеци по завршувањето на патувањето.


        Тимот на КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !


             

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА