Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Врњачка Бања 8-ми Март


           


                    ВРЊАЧКА БАЊА


                        3 дена/2 ноќевања   8-ми Март   08.03-10.03.2019


 Врњачка Бања има долга традиција како туристичка дестинација и дестинација за лечење. Модерната бања има долга традиција од 150 години – официјално, првата сезона во бањата е отворена во 1868 година.Врњачка Бања отсекогаш била модерно место кое го посетувале кралеви, владетели и познати личности од тоа време. По квалитетот на термалните води и техниката на лекување, бањата е ставена во ранг со бањите во Карлови Вари и Баден Баден.Топлата вода во Врњачка Бања има температура од 36,5 степени Целзиусови, колку што е температурата на човечкото телото, по што е единствена во Европа.


1 ден СКОПЈЕ-ВРЊАЧКА БАЊА                                                                          Состанок на групата и заминување за Врњачка Бања во 05:00 часот од Дрво Декор.Возење со кратки попатни паузи за царински формалности и освежување. Пристигнување во пред пладневните  часови во Врњачка Бања. Сместување во хотел. Слободно време за прошетка и одмор.Организирана факултативна прослава со  музичка програма.Ноќевање.


2 ден ВРЊАЧКА БАЊА                                                                                        Појадок. По појадокот слободно време за лични активности и уживање во базените и термалните води или можност за посета на манастирот Жича (факултативно). Ноќевање.


3 ден  ВРЊАЧКА БАЊА-СКОПЈЕ                                                                        Појадок. Прошетки низ Врњачка бања. Слободно предпладне. Заминување за Македонија. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Скопје во вечерните часови. 


 Цената на аранжманот изнесува: 105€


Во цената на аранжманот е вклученo:


{Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)


{Сместување во хотел со услуга 2 ноќевање со вклучен појадок и вечера


{Услуги на туристички водич


{Kористење на спа & велнес


Во цената на аранжманот не е вклученo:     


{Факултативна посета на манастирот Жича 5€


{Организирана свечена вечера со музика 15€


{Останати индивидуални трошоци кој не се споменати во програмата


{Доплата за 1/1 соба


{Туристичка такса


{Патничко осигурување 5 (до 64 год)


Факултативи                                                                                                                                                         * Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                            *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат       од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                        *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!


НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ


 Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА