Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Белград 8-ми Март


 


     БЕОГРАД - ОПЛЕНАЦ


          08.03-10.03.2019   


 08.03.2019  СКОПЈЕ – ТОПОЛА – ОПЛЕНАЦ - БЕЛГРАД                                                     Состанок со групата во 05:00 часот. Заминување кон Србија со попатна пауза кај Предејане. Попатно се посетува градот Топола, Брдото Опленац каде се наоѓа мавзолејот на фамилијата Караџорџевич, целиот овој комплекс ги содржи Црквата Св Ѓорѓи и Мавзолејот на српското кралско семејство, кралската винарија, музеј (Виноградева кука), куќата на Крал Петар, вилата на кралот, вилата на кралицата, Црквата, споменикот и конакот Караџорџевич.Ручек во самиот комплекс. Попладне заминување кон Белград. Сместување во хотел.Вечерта, можност за факултативна прослава со музичка програма во ресторан. Ноќевање.


09.03.2019БЕЛГРАД                                                                                                        Појадок. По појадокот разглед на градот и неговите културно историски знаменитости. Посета на Дедиње: гробот на Броз - Куќата на цвеќето, посета на Православниот Храм Св.Сава, Теразија, Булеварот на Крал Александар, улицата Кнез Михајлова,  Калемегдан. Слободни активности. Враќање во хотелот.Ноќевање.


 10.03.2019 БЕЛГРАД - KРАГУЕВАЦ - СКОПЈЕ                                                             Појадок.  По појадокот заминување за Скопје со попатна пауза во Крагуевац. Пристигнување во  Скопје во вечерните часови.


             Цената на аранжманот изнесува: 99


Цената ги вклучува следните услуги:


v  Превоз со автобус-  мини-автобус (A/C;TV;DVD;CD)


v Сместување во Хотел 3*  на база 2 Ноќевање со појадок


v  Организација и водство за време на патувањето


v  Пратител на патувањето.


Цената не вклучува:


v  Туристичка такса                                                   


v  Факултативна прослава со музичка програма во ресторан 25 еур


v  Влезници за останати културни историски знаменитости 


Останати индивидуални трошоци кои не се споменати во програма


Доплата за 1/1 соба


Патничко осигурување 5   € (до 64 години)


v  Туристичка такса


 


  Факултативи                                                                                                                                                            *Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                            *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат       од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                        *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!


НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ


 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА