Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Нови Сад 8-ми Март


                        


                    НОВИ САД


                  4 дена/2 ноќевања   8-ми Март   07.03-10.03.2019


Нови Сад  позициониран на Дунав, со тврдина од 17 век, се наоѓа во близина на Фрушка Гора со 17 културни и историски манастири, со салаши во непосредна близина,бројни музеи, престижен Нови Сад и како домаќин на многубројниот светски познати фестивали и настани, градот Нови Сад ги има сите неопходни разновидни понуди неопходни за модерен туристички центар.


1 ден СКОПЈЕ-НОВИ САД 07.03.2019                                                                              Состанок на групата и заминување за Нови Сад во 23:00 часот од Дрво Декор.Возење со кратки попатни паузи за царински формалности и освежување.


2 ден НОВИ САД  08.03.2019                                                                                              Појадок. Пристигнување во пред пладневните  часови во Нови Сад. Сместување во хотели краток одмор до заминување на разглед на градот: “Српско Народно Позориште“ со истоимениот плоштад, плоштадот “Слобода” на кој се наоѓа катедралната црква “Имена Маријаниног” - една од првите изградени во неоготски стил помеѓу 1893 и 1895 година, улицата “Змај Јовина” покрај која се наоѓаат мноштвото познати бутици и ресторани како и најзначајното архитектонско дело во Нови Сад - “Владичански двор” изграден од првиот Епископ Висарион Павловиќ. Во продолжение, Соборната црква Свети Великомаченик Геогрије, Музеите на Нови Сад и на Војводина, Дунавскиот парк, мостот на Дунав, како и посета на познатата Петроварадинска тврдина. Враќање во хотел во попладневните часови.Вечерта,можност за факултативна прослава со музичка програма во ресторан . Ноќевање.


3 ден  НОВИ САД-ФРУШКА ГОРАСРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 09.03.2019                     Појадок.По појадокот заминуваме на факултативна прошетка до блискиот национален парк Фрушка Гора, познат и како “Српската Света Гора” и до живописното гратче Сремски Карловци препознатливо по ислучителната архитектура и историскиот континуитет. Враќање во Нови Сад во попладневните часови. Слободно време за индивидуални активности и прошетки.Ноќевање.


4 ден  НОВИ САД-БЕЛГРАД-СКОПЈЕ 10.03.2019                                                       Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Заминуваме кон Македонија со попатна посета     на Белград.  Слободно време за индивидуални прошетки... предлагаме прошетка по Калемегдан, најубавиот и најголем Белградски парк, централниот плоштад Теразије и секако прошетка низ прочуената Белградска улица Кнез Михајлова. Во договор со водичот патувањето продолжува кон Скопје.Пристигнување во доцните вечерни часови.


         Цената на аранжманот изнесува: 115 €


Во цената на аранжманот е вклученo:                                  {Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)                          {Сместување во хотел 3* со услуга 2 ноќевање со вклучен појадок                    {Организација и реализација на програма                                                                       {Услуги на туристички водич 


Во цената на аранжманот не е вклученo:                                 {Факултативна псоета на Фрушка Гора и Сремски Карловци  10€         {Организиран прослава со музичка програма 20€                                             {Останати индивидуални трошоци кој не се споменати во програмата           {Доплата за 1/1 соба                                                                                                 {Туристичка такса                                                                                                   {Патничко осигурување 5(до 64 год) 


Факултативи                                                                                                                                                               * Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                            *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат       од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                        *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!


НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ


 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА