Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Истра и Плитвички Езера 8-ми Март


                Истра и Плитвички езера


                                                   Термин 07.03-11.03.2019


1 ДЕН: СКОПЈЕ 07.03.2019                                                                                                                         Состанок на групата во 17:00 часот од паркингот на Holiday In - Скопје. Ноќно возење преку Србија и Хрватска со попатни паузи за одмор.


2 ДЕН: ПУЛА - БРИОНИ – ПУЛА 08.03.2019                                                                                            Пристигнување во Пула во утринските часови: панорамски разглед на Амфитеатарот (влезот се плаќа), Августовиот храм (влезот се плаќа),Славолука Сергијевац,градски сали, градби со австриска архитектура, Каштела (влезот се плаќа), Мал римски театар, Црквата на Свети Фрањо, Капелата на Света Марија Формоза, ... Сместување во хотел. Слободно време за одмор. Во попладневните часови (факултативна) посета на Бриони: Кратко патување до Фажан, возење со брод до Островот Големи Бриони(Veliki Brioni”) и разглед со локален водич со посети на: Црквата Св. Марија, Каструма-стара населба од периодот на Римјаните и Готите, градините, посета на римски вили во заливот... Во вечерните часови, враќање во хотел. Ноќевање. 


3 ДЕН: ПУЛА - ПОРЕЧ - РОВИЊ – ПУЛА 09.03.2019                                                             Појадок. (Факултативна посета на Пореч и Ровињ.) По појадокот заминување за Пореч и посети на: Стариот дел на градот од римско време, Комплексот Еуфазијева Базилика (влезот се плаќа), Плоштадот Марафаор, Поречките кули, палати од готскиот период, романички куќи, Истарски Цркви од готскиот период, остатоци од Големиот храм на Нептун ... Патувањето го продолжуваме до Ровињ и посета на: Стариот дел од градот, градските бедеми и порти, Црквата Св. Еуфемија... Слободно време за индивидуални активности. Во вечерните часови враќање во хотел. Ноќевање.


4 ДЕН: ПУЛА - ОПАТИЈА - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА 10.03.2019                                                                Појадок. По појадокот, одјава од хотелот и заминување кон Опатија: панорамска посета на Вила Ангиолина (влезот се плаќа, парковите на Св. Јаков и Св. Ангиолина, Фонтаните: Хелија и Селена, Фонтаната Слатина,Црквите посветени на Св. Јаков и Црквата на Благовештението, хотелот Кварнер. Заминување кон Плитвичките Езера и постеа на Националниот Парк со лоален водич. Слободно време. Во вечерните часови преку Хрватска и Србија заминување за Македонија. Ноќно возење со попапатни паузи за одмор


5 ДЕН: СКОПЈЕ 11.03.2019                                                                                                        Пристигнување во Скопје во попладневните часови.


           Цената на аранжманот по лице изнесува:199€


 ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:                                                               ·  Превоз со високотуристички автобус (ТВ, видео и аудио опрема, клима)                                                              · Сместување во хотел 3 * на услуга 2 ВВ (ноќевања со појадок)                                                               · Разгледи и посети споменати во програмата                                                                                                  ·Туристички и локален водич


ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:                                                            ·Превоз со високотуристички автобус (ТВ, видео и аудио опрема, клима)                                               ·Туристичка  такса за хотел со 3 * - 1 по ден                                                                                                         ·Посета на Ровињ и Пореч 25€                                                                                                                                ·Посета на Бриони 30€                                                                                                                                             ·Плитвички езера 20(влезниза за нациоанлниот парк и 3 часовен разглед со локален водич)       ·Влезници за културно-историски споменици споменати во програма                                                      ·Останати индивидуални трошоци кои  не се споменати во програма                                                           · Патничко осигурување                                                                                                      · Доплата за 1/1 соба


Факултативи                                                                                                                                                         * Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                            *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат       од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                        *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!


НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ


 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА