Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Истанбул 8-ми Март


             

              ИСТАНБУЛ 

                         Термин: 07.03-11.03.2019

1 ден 07.03.2019.СКОПЈЕ–ИСТАНБУЛ                                                                   Состанок на групата и заминување од   Дрво Декор во 17:00 ч. Поаѓање за Истанбул во 17:30 h. Се патува преку граничниот премин Богородица и Грција. Ноќно возење со попатни паузи.  

2 ден 08.03.2019.ИСТАНБУЛ                                                                       Пристигнување во Истанбул во утринските часови.Панорамско разгледување на градот со автобус и локален водич: Капали чаршија,Бејазит-најстариот универзитет, Лалели,  Аксарај, Римскиот Аквадукт,  Пера Палас хотелот (каде Агата Кристи го напишала светски познатиот роман Ориент Експрес), прошетка низ Таксим, Оператаи факултативно Долма Бахче Сарајот. Сместување во хотел  и  вечерта индивидуална прошетка.Ноќевање.

3 ден 09.03.2019.ИСТАНБУЛ                                                                                                             Појадок. По појадокот факултативен разглед  на убавините на Отоманскии Византиски Истанбул  !!! Излет кој ве води во славното и бурно минато на Османлиското царство : ќе ја разгледаме прочуената  црква АЈА СОФИЈА , ќе влеземе во најпознатата палата во светот -Топ Капи Палатата и секако во забранетата зона со векови – Султанскиот Харем –ќе прошетме низ одаите на најубавите харемски девојки , одајата на Валиде Султан , златниот ходник, Султанската одаја – како од приказните за 1001 ноќ.  Потоа ќе се одушевуваме на големината на Сината џамија, Султанахмед плоштадот и Византискиот хиподром. (сето тоа може да го видите индивидуално или со наш водич-факултативно)Враќање во хотел. Ноќевање.

4 ден 10.03.2019.ИСТАНБУЛ                                                                            Појадок. Заминуваме на факултативно  прекрасно ивозбудливоКрстарење по БОСФОР со брод и водич: тврдината Румели Хисар, “Beyler beyi”  палатата. Ќе уживате во прекрасниот  поглед на раскошните палати на светски познатите политичари и бизнисмени ( Тансу Чилер...),  Kiskulesi (Моминската кула) , Султанската палата Чираган .. палатите од Турските ТВ серии....  Слободни неколку часови за шопинг. Попладне поаѓање за Скопје. Се патува преку Грција, ноќно возење со попатни паузи.      

5ден 11.03.2019.                                                                                                                                                         Пристигнување во Македонија во утринските часови.                               

 

Цената на аранжманот изнесува: 110

 

Цената вклучува:

* Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)

* Хотел  3 / 4*  - 2 ноќевањa со појадок

*Пратител на патувањето

* Локален водич

* Разгледување на градот со автобус и локален водич

 

Цената не вклучува:

*  Крстарење по Босфор  20€

*  Посета на Долма Бахче сарајот: 20€ (превоз + водич + влезница)

*  Отомански – Византиски Истанбул :15€ (превоз, водич и влезница во Топ Капи)

*  Аја Софиа – 15€ (превоз + слушалки + водич)

 * Влезници за културно-историски споменици споменати во програма

* Останати индивидуални трошоци кои не се споменати во програма

* Туристичка такса

* Традиционална турска вечера 15€

* Патничко осигурување 5€ (до 64 год)

*Доплата за 1/1 соба

 

 Факултативи:

* Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;

* Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети иистите зависат од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;

* Термините на факултативните посети се променливи

* Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

 НАПОМЕНИ:

Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

Цената е пресметана на минимум 40 особи

Пасошот треба да важи минимум 3 / 6 месеци по завршување на патувањето

Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари   

Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА