Sign in:

 • Macedonian
 • English
 • Russian
 • Albanian
 • Albanian
 • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Кападокија 8-ми Март


ИСТАНБУЛ – АНКАРА - КАПАДОКИЈА – БУРСА

                                                                          15.03-21.03.2019

 1 Ден 15.03.2019

Состанок со групата и заминување од Скопје 12:00 ч. Патот води  преку Грција, ноќно возење со попатни застанувања поради  одмор и царински формалности.

 2 Ден 16.03.2019

 Пристигнување воИстанбул во утринските часови. Сместување во хотел, краток одмор. Панорамски разглед на градот со стручен водич. Единствениот град во светот што се просира на два кoтиненти... Капали чаршија, Бејазит џамијата и Бејазит кулата, Лалели, Аксарај, Римскиот Аквадукт, хотелот Пера Палас во кој Агата Кристи го напишала светски познатиотроман „Ориент Експрес“, прошетка низ Таксим, Операта, Долма Бахче Сарајот (панорамски). Факултативна посета на прочуената базилика АЈА СОФИЈА, доколку ни дозволи времето факултативна поеста на Топ Капи. Факултативно крстарење по Босфор: Босфор е пловен пат помегу два континенти и е убав во сите годишни времиња како и во секој дел од деноноќието. По патот кон Црно Море ќе имате прилика да ги видите најубавите отомански куќи и палати кои се протегаат по прекрасното крајбрежје Тврдината Румели, која ја изградил султанот Мехемд Втори Освојувачот во 1452 година, при подтотовките да го освои Константинополис. Изградбата на тврдината траела траела помалку од 4 месеци, а учествувале повеќе од 3000 работници. Вечерта, слободно време за индивидувални прошетки. Ноќевање.

3 Ден 17.03.2019

Појадок.По појадокот заминување за Анкара. Пристигнување во Анкара сместување во хотел,краток одмор. Панорамски разглед на градот со водич: Мавзолејот на Ататурк основачот на современа Турција, Музејот на Анадолските цивилијации, Етнографскиот музеј, старата зграда на Парламентот, Цитаделата. По разгледот враќање во хотел. Вечера. Ноќевање.

4 Ден 18.03.2019

Појадок. По појадокот заминување кон Северна Кападокија: се посетува прекрасениот музејпод отворено небо во Гореме каде што има остатоци од цркви исклесани во карпи и христијански населби стари илјада години, потоа се продолжува кондолината Деврент (Devrent Valley)која изобилува со карпи кои имаат облици кои наликуваат на животни,па затоа и сенарекува “Камена Зоолошка Градина” исто така ќе можете да ѓи видите уникатните самовилски-оџачари. Потоа ја посетуваме долината Монк - Pasabag (Monk's Valley) каде што ќе имате можност да ги видите уникатните карпи во форма на печурки. Се патува до градот Аванос каде има можност за факултативен ручек. При крајот на денот, пред враќањето во хотелот се посетуваат природните дворци во Учисар (Uchisar) каде ќе имате можност да ги направите најубавите панорамски слики на Кападокија од една од највисоките карпи во Учисар. Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање во хотел воКападокија.

5 Ден 19.03.2019

Појадок.По појадокот заминување за разглед на Јужна Кападокија: Посета на долината (Rose Valley), посета нахристијанското село Cavusin, најстарото село во Кападокија, каде ќе имате можност да ја посетите црквата St. John the Baptist (Св. Јован Крстител). Црквата датира од 5 век и се наоѓа на највисокото место од селото и нуди можност за одлични панорамски снимки. Посета на Pigeons Valley и продолжување да се видат “чудото” од градба како што е подземниот град Kaymakli. Патот продолжува кон Ortahisar Natural Rock Castle (замок од природни карпи).Враќање вохотел во вечерните часови. Вечера. Ноќевање во хотел во Кападокија.

Ден 20.03.2019

Појадок. Појадок во хотел.Можност за факултативно летање со балоннад Кападокија (доколку Има слободен термин и ни дозволат временските услови). Организирана посета на подземниот град Derinkuyu. KaymakliиDerinkuyuсе двата најдолги и најдлабоки од сите 40 подземни градови во Кападокија.Заминување кон Бурса пристигнувањеи разглед на градот.Вечера. Ноќевање

7 ден 21.03.2019

Појадок по појадокот,слободни активности и заминување кон Македонија.Пристигнување во Македонија во вечерните доцни часови.

Цената за програмот по лице изнесува:

1/1

1/2

1/3

 320€

 275€

 275€

 • Во цената се вклучени следниве услуги:
 • Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)
 • Сместување во хотели
 • 1ноќевање со појадок во Истанбул 3*
 • 1 ноќевање со појадок и вечера во Анкара 4*
 • 2 ноќевања со појадок и вечера во Кападокија 4*
 • 1 нокевање со појадок во Бурса 4*
 • ридружник од агенцијата за целиот престоj
 • разгледување на Анкара, Кападокијаи Истанбул со водич
 • Во цената се вклучени следниве услуги:
 • Аја Софија:15€ (Превоз + слушалки + водич)
 • Византиски Истанбул:15€ (превоз + водич + влезница Топ Капи)
 • посета на подземниот град Кајмакли -15€
 • посета на музејот Зелве – 3€
 • посета на манастирскиот комплекс Ѓореме – 7€
 • посета на национален ресторан со програма –30€
 • крстарење со брод по Босфорот – 20€
 • Анкара – Етнографски музеј – 7€
 • црква: Св. Јован Крстител и  Црква Невшехир Чавушин5€
 • Факултативно летање со балон над Кападокија –   150€ (со резервација)
 • Задолжително здравствено и патничко осигурување – 5€ (до 64 год)
 • влезници за други културно историски споменици
 • Туристичка такса
 • Доплата за 1/1 соба

 Факултативи:

* Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;

* Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети иистите зависат од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;

* Термините на факултативните посети се променливи

* Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

 НАПОМЕНИ:

Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

Цената е пресметана на минимум 40 особи

Пасошот треба да важи минимум 3 / 6 месеци по завршување на патувањето

Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                         

Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА