Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Салцбург-Минхен-Грац 8-ми Март


            САЛЦБУРГ-МИНХЕН-ГРАЦ

                            5 дена/2 ноќевања   8-ми Март   06.03.-10.03.2019.

Салцбурге четврти град по големина во Австрија и лежи на обалата на реката Салцах, на северната граница со Алпите. Близината на Алпите претставува една од туристичките атракции, но сепак е најпознат по својата историја. Салцбург е роден град на композиторот Волфганг Амадеус Моцарт, и има голем број на други атракции.                                                                                                                                                                           Минхен е главен град на сојузната држава Баварија.  По Берлин и Хамбург, по број на становништво е трет а по површина шести град во Германија. Заради тоа важи за еден од најважните административни, културни центри во државата.                                                                                                                                                      Грац главен град на покраината Стирија, на југот на Австрија. Овој втор град по големина  во Австрија се наоѓа во предалпскиот простор, на северниот раб на Грабечко поле, на обалата на реката Мура.

 

1 ден СКОПЈЕ-САЛЦБУРГ                                                                                                                                           Состанок на групата и заминување за Салцбург во 15:00 часот од Дрво Декор. Дневно и ноќно возење  низ Србија,  Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден САЛЦБУРГ                                                                                                                                                      По пристигнувањето  заминуваме кон разглед на градот во придружба на водич. Запознавање со родното место на Моцарт  и еден од најубавите градови од Средна Европа:Катедралата, Фрањевачкиот манастир, Архиепископска палата, родната куќа  на Моцарт, величествениот парк Мирабел со прекрасни погледи на палатата. Слободно време или факултативна посета на палатата Хелбрун и магични фонтани, изградени на почетокот на 17 век по наредба на принцот Маркус  Ситикус  како летна резиденција, во подножјето на планината Хелбрун.Сместување во хотел.Слободно  време. Ноќевање.                                                                 

3 ден САЛЦБУРГ-МИНХЕН-САЛЦБУРГ                                                                                                  Појадок. По појадокот заминување за Минхен.По пристигнувањето, се запознаваме со градот.(факултативно): Дворецот Нимфенбург, летната резиденција на Вителсбахови, резиденција Максимилианеум, националната опера и театар, галерија на нови и стари Пинакотеки, центарот на градот со Мариенплац, плоштадот Виктуалиенмаркт. Слободно време за индивидуална прошетка низ центарот на Минхен.Во вечерните часови враќање во СалцбургНоќевање.

4 ден САЛЦБУРГ – ГРАЦ - СКОПЈЕ                                                                                                                 Појадок. Напуштање на хотелoт. Поаѓање за Грац. Пристугнуваме во Грац во втор град  по големина во Австрија.  Историскиот центар на Грац е впишан на листата на светски културни наследства на УНЕСКО во Европа во 1999 година, како пример на хармонична коегзистенција на типичен вид на згради од различни историски периоди и уметнички стилови. После малиот одмор продолжуваме со разгледот со локалниот водич за посета на Kunsthaus Грац, или музеј на уметноста во Грац. Овој музеј е изграден како дел од овој Европски главен град на културата во 2003 година,  кој го прослави и оттогаш стана еден архитектонски белег на Грац. Својата изложба програма специјализирана во современата уметност од последните четири децении. Потоа разгледот продолжува до Шлосберг. Прекрасен дел од градот со краток стоп за фотографирање од Murinsel, вештачка пловечка платформа во средината на реката Мур. Ова обележје во Грац беше дизајнирано од страна на еден Њујоршкиот уметник Vito Acconci по поводот Грац во 2003 година станува европска престолнина на културата.Слободно време до пред заминувањето за Скопје.                                                

5 ден СКОПЈЕ                                                                                                                                                     Пристигнување во Скопје во попладневните часови.

Цената на аранжманот изнесува: 219

 

Во цената на аранжманот е вклученo:

{Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)

{Сместување во хотел 3*(по локална категоризација) со услуга 2 ноќевање со вклучен појадок

{Разглед спрема програма

{Организација и реализација на програма

{Услуги на туристички водич 

 Во цената на аранжманот не е вклученo: 

{Палатата Хелбрун и Магичните фонтани 20€

{Влезници за културно-историски споменици споменати во програма 

{Останати индивидуални трошоци кој не се споменати во програмата

{Патничко осигурување 5 (до 64 год)

{Доплата за 1/1 соба

{Туристичка такса

Факултативи                                                                                                                                                               * Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                                          *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат       од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                        *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА