Sign in:

 • Macedonian
 • English
 • Russian
 • Albanian
 • Albanian
 • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Виена 8-ми Март


ВИЕНА

            8-ми Март
              
5 ДЕНА / 2 НОЌЕВАЊА – Aвтобуски превоз/07.03.-11.03.2019 

 

 1 ДЕН  СКОПЈЕ ВИЕНА  07.03.2019                                                                                                           Состанок со групата на паркингот  Holiday In  во 15.30 ч. и поаѓање за Виена во 16:00ч. Ноќно патување преку Србија и Унгарија со попатни паузи за одмор и други царински формалности.

 2 ДЕН  СКОПЈЕ ВИЕНА  08.03.2019                                                                                        Во утринските часови посета на познатиот Outlet Shopping Center – Parndorf . По даденото слободно време заминување кон Хотел и сместување. По краток одмор трансфер до центарот како и можност за индивидуални активности. Во 19 часот враќање во ХотелНоќевање.

3 ДЕН  ВИЕНА  - ДУНАВСКА КУЛА 09.03.2019                                                                      Појадок. По појадокот заминуваме на панорамски разглед на градот како и пешачка тура со локален водич: плоштадот Рингштрасе, Операта, Парламентот, Музејот на модерна уметност, градската палата, Универзитетот, палатата Белведере, Катедралата Св. Стефан, Зимскиот дворец Хофбург… По разгледот на градот можност за факултативна посета на Дунавска Кула. Слободни активности во центарот на Виена. Враќање во Хотел во вечерните часови Ноќевање.

4 ДЕН  ШЕНБРУН  10.03.2019                                                                                                    Појадок. После појадокот, напуштање на хотелот и трансфер со автобус до Центарот на Виена. Можност за факултативна посета на  дворецот „Шенбрун“ со локален водич – (дворецот Шенбрун е познатата летна Хабзбуршка резиденција, кој е изграден 1700 г. Палатата и паркот кој го опкружуваат говорат за животот на многу познати личности меѓу кои: Марија Антоанета, Моцарт, Наполеон и кралот Франц Јосиф).  Во 15 часот поаѓање кон Скопје со попатни паузи за одмор.

5 ДЕН ВИЕНА-  СКОПЈЕ 11.03.2018                                                                                                          Пристигнување во Скопје во раните утрински часови..

      ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА: 159€

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

 • Превоз со високотуристички автобус
 • Сместување во хотел во Виена со 3* на база на 2 НП (нокевање/појадок)
 • Разглед на Виена со локален водич
 • Професионален туристички придружник
 • Организација и реализација на програмата

ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

 • Влезница за дворецот Шенбрун (превоз + влезница + локален водич) – 30€
 • Дунавска Кула (превоз + влезница) – 10€
 • Влезници за други културно -историски споменици споменати во програма
 • Доплата 1/1
 • Патничко осигурување -5€ (до 64 години)

  Факултативи:

* Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;

* Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети иистите зависат од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;

* Термините на факултативните посети се променливи

* Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

 НАПОМЕНИ:

Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

Цената е пресметана на минимум 40 особи

Пасошот треба да важи минимум 3 / 6 месеци по завршување на патувањето

Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари   

Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА