Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Прага -Берлин 8-ми Март


              ПРАГА - Б Е Р Л И Н                                           6 дена-3 ноќи   /   19.03-24.03.2019

Берлин, главниот град на Германија-има богат културен живот, кого го карактеризираат токму спротивности меѓу историските градби и современата архитектура. Знаменистостите на Берлин ја раскажуваат историјата на една цела нација-започнувајќи од Брандебуршката порта па се до седиштето на сојузниот Канцелар. Во Белин се наоѓаат најзначајните владини градби меѓу кои историски-значајниот Рајхштаг, седиште на германскиот парламент. Во 170-те Музеи се чува богатството од целиот свет; Берлин нуди бројни можности за Шопинг: познатиотKurfurstendom,елегантната Fridrihštrase и оргиналните бутици близу Hakešen и Hofa.

 

1 ДЕН: СКОПЈЕ – ПРАГА 19.03.2019                                                                                                                               Состанок на патницитево 12  часот oд паркингот на Holiday in – Скопје. Ноќно возење преку Србија, Унгарија и Словачка со попатни паузи за одмор.

 2 ДЕН: ПРАГА 20.03.2019                                                                                                                                           Пристигнување во Прага разглед на градот со локален водич, Старо место , Карлов мост, плоштадот на Малтешките витези, споменикот на Карло IV, Кралскиот пат, Астронимскиот часовник –Орлој, градската куќа, споменикот  на Јан Хус, дворецот Храдчани, катедралата Св. Вито и др. Слободни време до попладневните часови. Сместување во хотел. Ноќевање

 3 ДЕН: ПРАГА – БЕРЛИН 21.03.2019                                                                                                                     Појадок. По појадокот тргнување за Берлин. Пристигнување во Берлин. По ристигнувањето следи  панорамски разглед на градот како и пешачка тура: East side-галеријата, Берлински ѕид со уметнички дела, OstBanhof (железничка станица на некогашен источен Берлин), Александровиот плоштад со телевизиската кула, најстариот дел на Белин: квартот Св.Никола, Берлинската Катедрала, преубавата улица Unter den Linden, Брандербуршката порта, Парламентот-Рајштагот; потоа навлегуваме во Западен Берлин: главната железничка станица, зградата на Владата, дворецот Sharlotenburg, Kunstforum-Берлинската филхармонија, Националната библиотека,Галерија на стари и модерно мајстори, најубавата и најубават и најексклузивната улица во Берлин Kudumm, потоа некогашниот најпознат граничен премин помеѓу Источен и Западен Берлин, Чарли, Еврејскиот Музеј. Сместување во хотел. Слободно време. Ноќевање.

 4 ДЕН: БЕРЛИН 22.03.2019                                                                                                                                 Појадок. По појадокот слободно време или факултативна посета на Потсдам-претстолнина на сојузната држава Брандербург. Потоа следи разглед со водич и посета на Црквата Св. Никола, холандскиот кварт, рускиот кварт Александровка, Палатата “Sisilenhof”, Палатата “Sansusi”, - летна резиденција на Фредерих II, Мостот Глиеника (местото каде се разменувале шпионите за време на Втората Светска Војна...). Враќање во Берлин. Слободно попладне за индивидуални активности. Ноќевање.

 5 ДЕН: БЕРЛИН-ДРЕЗДЕН 23.03.2019                                                                                                               Појадок. По појадокот одјава од хотелот и заминување за Дрезден. По пристигнувањето разглед на градот:Опера Земпер, Платата Цвингер (во која се сместени 5 Музеи), Богородична Црква, Дворска Црква, Резиденцијална Палата (денес Државен Музеј), Палатата Тасенберг (денес хотел Кемпински), Агустовиот Мост....Кратка пауза за одмор.Заминување за Македонија.  Ноќно возење преку Чешка, Словачка, Унгарија и Србија со попатни паузи за одмор.

 6 ДЕН: СКОПЈЕ 24.03.2019

Пристигнување во Македонија во попладневните часови

 

Цената на аранжманот по лице изнесува: 265€

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:                                                                                              · Превоз на наведената релација со туристички автобус (клима, ТВ, ДВД)                                                        · Прага – 1 Ноќевања со појадок во Хотел 3*                                                                                                         ·  Берлин – 2 Ноќевања со појадок во Хотел 3*                                                                                                        · Разглед на Берлин со локален водич                                                                                                                         · Посета на Дрезден                                                                                                                                              ·Организација и водство на патувањето                                                                                                                 · Туристички претставник од Агенцијата


ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:                                                                                    · Задолжително патничко осигурување 5€ (до 64 год)                                                                                    ·  Факултативен излет Посдам – 30€                                                                                                                   · Останати индивидуални трошоци кој не се споментаи во програмата                                                                · Билет за јавен превоз                                                                                                                                   ·  Доплата за 1/1 соба                                                                                                                                           · Влезници за културно-историски споменици споменати во програмата                       

  Факултативи:

* Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;

* Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети иистите зависат од слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;

* Термините на факултативните посети се променливи

* Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!

 НАПОМЕНИ:

Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата

Цената е пресметана на минимум 40 особи

Пасошот треба да важи минимум 3 / 6 месеци по завршување на патувањето

Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари   

Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА