Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Сан Марино 8-ми Март


 


                    САН МАРИНО


 5 дена/2 ноќевања   8-ми Март   06.03-10.03.2019


Сан Марино  е трета најмала република во Европа, по Ватикан и Монако, која се наоѓа во источниот дел на Апенинскиот полуостров. Легендата вели дека Сан Марино е основана од Св. Марин од островот Раб. Поради прогонувањето на христијаните, се повлекол назад кај брдото Монте Титано, каде што изградил мала капела. Оваа капела беше јадрото на идниот град - Сан Марино, главниот град на истоимената република, која беше основана во 301 година. денес брои околу 32.000 жители ...


1 ден СКОПЈЕ-РАВЕНА 06.03.2019                                                                                                              Состанок на групата и заминување за Равена во 14:00 часот од Дрво Декор. Дневно и ноќно возење  низ Србија,  Хрватска и Словенија со попатни паузи за одмор и царински формалности.


2 ден РАВЕНА-РИМИНИ   07.03.2019                                                                                                                По пристигнувањето  заминуваме кон разглед на градот во придружба на водич. Во утринските часови кои пристигнуваат во Равена. Во рамките на своите антички ѕидини, Равена го задржува најбогатото наследство на мозаиците, од кои повеќето се датираат од 5-тиот и 6-тиот век. Поради оваа причина, раните христијански и византиски цркви и крстилници се признати како дел од Светското наследство на УНЕСКО. По пристигнувањето, разглед на градот: Националниот плоштад, споменикот Гарибалди, капелата во кој се наоѓа гробот на познатиот поет Данте Алигиери, прошетка до црквата Сан Витале, мавзолејот на Гала Плацидија. Слободно време се до заминување за Римини. По пристигнувањето, сместување во хотелот. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.


3 ден РИМИНИ-САН МАРИНО-РИМИНИ 08.03.2019                                                                              Појадок. По појадокот слободни активности или заминување на факултативен излет во Сан Марино. Заминување за Сан Марино. Со пристигнувањето заминуваме на разглед на градот: Базиликата на Свети Марина датира од XIX век и ги зачувува моштите на светецот-заштитник на овој град, Градското собрание, кулите на Сан Марино: Гуаита од XI век, Честа од  XIII век и Монтале од XIV век. Слободно време за индивидуални активности. Во договорено време,  заминување во трговскиот центар Ле Бефане, еден од најголемите трговски центри во регионот на Емилија Ромања.Слободно време за шопинг. Враќање во хотел.Ноќевање.


4 ден  РИМИНИ – ФЕРАРА - ПАДОВА   09.03.2019                                                                             Појадок.По појадокот заминување од хотелот и заминување за Ферара. Градот е опкружен со ренесансни ѕидови од 15 и 16 век, а во него е и наследството на семејството Десте. По пристигнувањето, разгледувањето на градот: Кастело Естенс - симбол на Ферара, се наоѓа во центарот на градот, во близина на Градското собрание, катедралата, театарот. По разгледување, слободно време се до заминување за Падова. По пристигнувањето во Падова, прошетка низ градот: плоштадот Prato della Vale,, базиликата Св. Антонија Падовански, Palazzo della Ragione, ,Caffe Pedrocchi, Piayya Erbe... По разгледување, слободно време се до заминување за Скопје. Возење низ Србија,Хрватска, Словенија со повремени паузи за одмор и царински формалности.


5 ден СКОПЈЕ  10.03.2019                                                                                                                                     Пристигнување во Скопје во попладневните часови.


           Цената на аранжманот изнесува:199€


Во цената на аранжманот е вклученo                                                           *Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)                                *Сместување во хотел 3*- 2 ноќевање со вклучен појадок                                                    *Разглед  на градови спрема програма                                                                            *Организација и реализација на програма                                                                                *Услуги на туристички водич


Во цената на аранжманот не е вклученo                                                                       *Разглед на Сан Марино и посета на шопинг центар 20€                                                   *Влезници за културно-историски споменици споменати во програмата                      *Останати индивидуални трошоци кој не се споменати во програмата                           *Доплата за 1/1 соба                                                                                                                     *Туристичка такса                                                                                                                         *Патничко осигуравање 5€ (до 64год) 


Факултативи                                                                                                                                                               * Факултативните посети не се задолжителен дел од програмата;                                                                            *Агенцијата не сноси одговорност за промена на цената на билетите за факултативните посети и зависат од      слободните термини на локалитетите како и од бројот на пријавени патници;                                                 *Термините на факултативните посети се променливи                                                                                     *Факултативите задолжително се резервираат во агенцијата при самата уплата по избор!


НАПОМЕНИ:                                                                                                                     Агенцијата го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата                     Цената е пресметана на минимум 40 особи                                                                                                                Пасошот треба да важи минимум 3/6 месеци по завршување на патувањето                                           Плаќањето е во денарска противредност по курс од 62 денари                                                                     Важат Општите услови на Т.А Камелија Турс -Туроператор со лиценца -А членка на  СКТМ

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА