Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

БЕЛГРАД НОВА ГОДИНА 2019


 


           БЕЛГРАД


            Нови Сад         


                                                                                                                                                                                 3 дена/ 2 ноќи / автобус


1 ден   30.12.2018 (недела)  Kaвадарци-Белград


Поаѓање за Србија во  00:30часот од Кавадарци,  во  02:00 часот од Скопје, паркингот  пред хотел ВИП. Патот води преку граничниот премин Табановце со попатни паузи за  одмор и царински формалности. Пристигнување во Белград  во предпладневните часови. Разглед на Белград со локален водич: плоштадот Теразије, Славија, храмот Св. Сава, булеварот и плоштадот на Револуцијата, тврдината Калемегдан каде ќе се посетат Римскиот бунар, Војниот музеј, Споменикот на победникот и панорама од каде се гледа вливот на реката Сава во реката Дунав. Сместување во хотел.  Вечерта - можност за факултативна вечера со музика на Скадарлија. Враќање во хотел.  Ноќевање.


2 ден 31.12.2018 ( понеделник)  Белград


Појадок. Посета на шопинг центар Ушче – слободно време за шопинг. По посетата слободно време за индивидуални прошеткии активности  низ најпознатите улици во  Белград -  Кнез Михајлова и Теразије. Враќање во хотел. Вечерта, дочек на Новата 2019 година на плоштад со голема новогодишна забава со учество на познати музички имиња.Ноќевање. 


3 ден 01.01.2019 ( вторник ) Белград –Нови Сад -  Кавадарци


Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Слободен ден за прошетка низ Белград или можност за факултативен излет до Нови Сад. Нови Сад  е центар на српската култура уште познат и по прекарот Српска Атина. Посета на Петроварадинската Тврдина, катедралата, прошетка низ стариот дел на градот. Слободно време за индивидуални активности. Попладне поаѓање за Македонија преку Белград со попатни одмори. Пристигнување во доцнитевечерни часови.


                                    ЦЕНА: 5.890,00 денари


Во цената на аранжманот е вклучено:                                                                                                                ·      превоз со туристички автобус                                                                                                                                      ·      појадок во режија на агенцијата - првиот ден                                                                                                           ·      2 ноќевања со појадок во хотел  3*во Белград                                                                                                       ·      разглед  на Белград со локален туристички водич                                                                                                     ·      водство и организација на програмата со лиценциран придружник


 Во цената на аранжманот  не е вклучено:                                                                                                        ·      факултативна вечера на Скадарлија – 20 € ( минимум 35 лица-  пријавување при резервација нааранжманот)                                                                                                                                                                       ·      посета на Нови Сад – 10€( минимум 35 лица – пријавување при резервација на аранжманот)                 ·      туристичка такса – 200 денари ( задолжителна доплата во агенција )                                                                 ·      патничко осигурување 100 денари (задолжително)                                                                                               ·      влезници за културно-историските споменици


 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА