Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

САРАЕВО НОВА ГОДИНА 2019


           

                   САРАЕВО-МОСТАР

            Термин: 29.12.2018-02.01.2019

                                                   5 ДЕНА / 2 НОЌИ / АВТОБУС           

 

Град во кој дури и странци може да се чувствуваат како дома. Ниту е географски експанзивен ниту карактеризира со големи згради, овој град задржува одреден шарм со изобилство на прекрасно кафе , почит, традиција и гостопримство. Воодушевувачкaта позадина на градот на навидум бескрајни ридови и високи планини кои во некоја смисла го изолираат градот, создавајќи безвременски свет, кој и покрај неговата изолација секогаш ги чува своите врати отворени за остатокот од светот. Иако Сараево е главен град со метеж и ритам на секојдневен живот, тој исто така поседува уникатен амбиент кој се влева во душата на секој посетител. Ова е една од многуте причини поради кои мораме да го посетиме Сараево, дестинација која долго ќе ја паметиме...       

 

1 ден29.12.2018

Состанок на групата и заминување од пред Дрво Декор во 18:30 часот. Заминување кон Босна и Херцеговина. Патот води преку Косово-или Србија. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности.

 

2 ден30.12.2018

Пристигнување во Сараево во утринските часови. Сместување во хотел. Во попладневните часови панорамски разглед на градот со водич : градската општина, Башчаршија, Којунџилук, посета на најстарата православна црква во Сараево, Катедралата, посета на Латинскиот Мост (кадешто бил извршен атентатот врз Франц Фердинанд кој довел до избувнувањето на Првата светска војна), Величествената Газихусбергова џамија. Слободно време за индивидуални прошетки низ Сараево.Враќање во хотел.Ноќевање.

 

3 ден 31.12.2018

Појадок. Заминување за Мостар (факултативно) Разглед на градот и неговите историски знаменитости - стариот мост, чаршијата, факултативна закуска босански бурек - специјалитет на градотСлободно време за индивидуални активности.Враќање во Сараево. Припрема за најлудата ноќ. Свечена вечера  со музика и забава до раните утрински часовиво хотелот или на плоштад.Ноќевање. 

 

4 ден 01.01.2019

Појадок .Заминување за Вишеград во попладневните часови.Вишеград – Град сместен на бреговите на реката Дрина и град на Иво АндричПо договор упатување кон Скопје.

 

5 ден 02.01.2019

Пристигнување во Македонија во утринските часови.

 

Цената на аранжманот изнесува: 110 €

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

·   Автобуски превоз со високотуристички автобус (A/C;TV;DVD;CD)

·    Сместување во хотел  4* на  база 2НП (ноќевање со  појадок)   http://www.hotel-exclusive.ba/

·   Oрганизација и водство на програмата со лиценциран придружник

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

·   Факултативните посети

·   Мостар 15 еур

·   Влезници за музеите и културно историските споменици 

·   Свечена вечера 50 еур во Хотелот

 

Тимот на КАМЕЛИЈА ТУРС Ви посакува СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ !

 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА