Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Бали


 

                Б А Л И

 

 

1Дена-890 евра  (Вклучени авио-билети, сите такси, хотел и трансфери)

Термини:20.09.2018,02.10.2018,16.11.2018,29.11.2018,21.01.2019,15.02.20198,01.03.2019,        14.03.2019,31.03.2019,24.04.2019. 

1 ден :Состанок на групата на аеродромот Никола Тесла во Белград два саати пред летот. Приказни за егзотичните краеви и насмевки додека го  чекаме нашиот лет . Идеме кон исток во пресрет на Сонцето.Лет за Денпасар,Бали со преседнување.

2 ден :Пристигнување во Денпасар,Бали.Трансфер до сместувањето во Кути.Ноќевање.

ден:Бали е остров на насмевките,нереална природа, богати оризови полиња,хинду храмови,кралски базени,овошје,цвеќе,плажи.вулкани и фантастичен подводен свет.Слободно време.Ноќевање.

4 ден :Факултативен излет за Убуд.уметничка колонија и преубав град кој е полн со уметнички дела и неверојатни слики на балиската култура.Убуд одсекогаш е познат како сликарско селоа а всушност е поголем регион заедница од 14 села.Некогаш бил медицински центар за кое што сведочи неговото име  кое што на стар балежански јазик значи медицина.Сепак Убуд е најпознат по уметничките работилници кој ги има  по сите улици како и кај големиот пазар –Убуд Маркет каде што ке се опремиме со сувенири.Ќе ја постиме кралската палата ,која што се наоѓа во срцето на Убуд веднаш до Убуд маркетот и датира од 1890 година.Палатата ја има отворено својата врата за посетители меѓутоа  и понатаму се користи за кралското семејство .Недалеку од центарот на Убуд,се наоѓа голем природен резерват на големо опашки макаки.Неверојатна ,голема шума  покриена со мов крие во себе преку 600 мајмуни  и околу 150 врсти на дрва.Враќање во сместувањето.Ноќевање.

5 денДен за факултативен излет .Посета на Бесаки храмот и Тиртаганга палатата.Голем комплекс од 22 хинду храмови , на падините на планината Агунг , на 3 квадратни километри, каде што по некое верување почиваат претците на Балижаните. Сите храмови се наоѓаат на една оска и значајно се изградени за да го симболизираат патот на душата до врвот на светата планина. Потоа одиме на турнеја на познатата палата на Тиртаганга. Во преводот значи Света вода од Ганга, тоа е најдобриот пример за вистинска кралска дворска вода. Комплексот се состои од свети извори, ладни базени и неколку мали езера, центарот на самата палата има фонтана со  11 спратови. Ќе ја уживаме  во вистинската балежанска култура.Враќање во сместувањето.Ноќевање.

6 ден: Уште еден ден за запознавање со Бали .Факултативна посета на Taman Ayun храмот .Овој храм се наоѓа на место помеѓу планина и море, и се смета дека баш тука е изграден како би ја чувал циркулацијата на водата од планината до полињата со ориз . од поле до море , и од море назад во планина. Друг храм кој ќе го посетиме е Tanah Lot,симболот на Бали. Еден од најубавите и дефинитивно најпретпознатлив храм на Бали .сместен само 100 метри од брегот на островот. Како што самото име кажува , храмот се наоѓа на местото каде што се спојува земјата и морето , tanah во превод значи земја,а lot -море. Ги слушаме интересните приказни и уживаме во прекрасната глетка. Враќање во сместувањето .Ноќевање.

7 ден :Факултативна екскурзија до Нуса Пениду, остров југоисточно од Бали. За разлика од претходните денови каде што имавме можност да се запознаеме со културата, религијата и историјата на овој регион, овој ден е резервиран исклучиво за уживање. За разлика од Бали, овој остров е многу помирен и е познат по своите прекрасни плажи и заливите. За оние кои го сакаат подводниот свет, ова е идеално место за нуркање. Враќање во сместувањето.Ноќевање.

8-9-10 денДенови резервирани за уживање на магичниот остров .Можност за факултативни посети на плажата Uluwatu, Dreamland i Pandawa.Ги посетуваме плажите за сурфање и уживаме во Сонцето.3 Ноќевања.

11 ден:Напуштање на сместувањето во утринските часови.Слободно време за шопинг или уште капење до пред поаѓање за аеродром во вечерните часови.Трансфер до аеродром.Лет за Београд со преседнување. 

12 ден:Пристигнување во Белград. Крај на патувањето.

 

* Во ретки случаеви можно е померување на датумот ( ден –два) во однос на  планираните поаѓања. По потврдените групи , се потврдува и датумот на поаѓање и враќање .

Термин 

20.09.2018.

02.10.2018.

16.11.2018.

29.11.2018.

21.01.2019.

Промо цена *

990 €

950 €

950 €

890 €

990 €

First minute цена

1050 €

1050 €

1050 €

990 €

1050 €

Регуларна цена

1150 €

1150 €

1150 €

1090 €

1150 €

 

Термин 

15.02.2019.

01.03.2019.

14.03.2019.

31.03.2019.

24.04.2019.

Промо цена *

950 €

890 €

890 €

890 €

                  950 €

First minute цена

1050 €

990 €

990 €

990 €

               1050 €

Регуларна цена

1150 €

1090 €

1090 €

1090 €

 

1150 €

 

 

Цени за деца:

 

Термин 

20.09.2018.

02.10.2018.

16.11.2018.

29.11.2018.

21.01.2019.

До 2 г.(во кревет со родителите)

100 €

100 €

100 €

100 €

100 €

Од 2г. До 12 г.(во кревет со родителите)

690 €

650 €

650 €

650 €

650 €

Од 2г. До 12 г.(помошно легло)

890 €

850 €

850 €

790 €

890 €

 

 

Термин 

15.02.2019.

01.03.2019.

14.03.2019.

31.03.2019.

24.04.2019.

До 2 г.(во кревет со родителите)

100 €

100 €

100 €

100 €

100 €

Од 2г. До 12 г.(во кревет со родителите)

650 €

650 €

650 €

650 €

650 €

Од 2г. До 12 г.(помошно легло)

850 €

790 €

790 €

790 €

850 €

   

Дадените цени во табелите се за едно дете со две платежни возрасни лица                                  * Промо цена важи за пријави  3 месеци пред пред патување.                                                   * First minute  цени важат за пријави до 2 месеци пред пат . После тоа важат регуларните цени. 

 Пријавување:Препорачуваме рано пријавување, бидејќи бројот на места е ограничен.Со самото пријавување, потребно е да се достави скенираната првата страница на пасошот, во спротивно агенцијата нема да биде одговорна за печатење на авио билети со погрешно име. Документите за виза мора да се поднесат најдоцна еден месец пред почетокот на  патувањето. Ако патниците не ги достават документите за виза во определениот рок, тие се обврзани да обезбедат визи за патување. Доколку самите патници сами ги вадат визите од нив се бара да испратат копија од визата најдоцна до 15 дена пред патувањето.

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

* Авионска карта на релација Београд-Денпасар –Београд со сите такси

* Сите трансфери спрема планот и програмата на патувањето

*9 Ноќевањесо појадок спрема планот и програмата на патувањето во хотели со 3 * ( по локална категоризација ) 1/ 2 соби

* Комплетна организација и водење на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено:

* Меѓународно здраствено осигурување

*Доплата од 15 евра за резервација во хотел

* Факултативни разгледи и излети , влезници за локалитетите и културно – историските споменици

* Индивидуални трошоци за време на патувањето

 

Напомени во врска со патувањето

 

* Ко -организатор на патувањето е Т. А. Камелија со број на Лиценца А и со регистерски број 13-6271/2;  а во соработка со партнерска агенција.

*Со самото пријавуање треба да се достави копија од пасош со кој патникот ќе патува  и да се провери траењето  и исправноста на пасошот и бројот на слободни страници кој се потребни за патување

*Пасошот мора да има рок на важност до минимум 180 дена(6 месеци) од денот на враќање

* Организаторот на патувањето го задржува правото на промена на некои од содржините во       Програмата.

* Организаторот на патувањето не е овластен и не сноси одговорност во врска со важноста на пасошот и  другите документи.

* За сите информаци дадени по усмен пат агенцијата не сноси одговорност.

* Потписникот на Договорот за патување или претставникот на групата која патува должен/на е да ги запознае сите патници на патувањето со договорениот програм на патување, условите за плаќање и визирање како и Општите услови за патување на ТА Камелија.

* Патниците се должни да 2 дена пред тргнување се информираат за времето и местото на тргнување.

* Патникот е должен да сам се информира околу правилата на однесување во земјата во која патува како и да ги почитува важечките законски царински прописи.

*Во превозните средства најстрого се забранува пушење, конзумирање на алкохол и опојни средства

* Патникот кој со своето непристојно однесување ги вознемирува другите патници или им пречи на возачот или пратителот на групата во нивната работа – веднаш ќе биде исклучен од патувањето и целата одговорност ќе му биде префрлена без право на жалба и повраток на парични средства.

* Патникот е должен да ја почитува саатнината на тргнување одредена од страна на претставникот на патувањето, а во спротивно претставникот на агенцијата има право да го исклучи од патувањето

* Во туристичките автобуси не е овозможено користење на тоалет; во согласност со планот и програмата паузи се прават на 3-4 часа (согласно локацијата и опременоста на бензинските пумпи) а кој патниците можат да ги искористат за користење на тоалет.

* Агенцијата го одредува распоредот на седење, местото и времето на поаѓање, местата и времетраење на паузите; уплатата на превозот, патникот ги прифаќа сите погоренаведени услови без право на приговор и жалба.

* Аранжманот е направен на база на минимум 10 патници за европските патувања и 50 патници за европските патувања.

* Во случај на недоволен број патници или други објективни околности, организаторот ги информира патниците за отказ на аранжманот пред датумот на поаѓање и тоа најдоцна 10 дена за Далечните патувања односно најдоца 5 дена за Европските патувања.

* Кај аранжманите со авионски превоз, по купувањето на авионската карта не е возможна рефундација на средствата и во тој случај важат условите на авионската компанија.

* Кај аранжманите кои вклучуваат Low Cost-авикомпании – во случај на одложување на летот, отказ или губење на конекција, патниците се должни сами да ги доплатат новонастанатите трошоци и агенцијата не може да влијае на околности кои се надвор од нејзиниот домен на работа.

* Цените од Low Cost-Аранжманите се подложни на промени, по уплата на авансот се проверуваат тарифите и тогаш на патникот му се потврдува цената на аранжманот.

* Агенцијата не сноси одговорност за промените на авионските конекции од страна на авиокомпанијата.

* Саатнината на летовите во планот и програмата добиени од страна на агенцијата се подложни на промени и зависат исклучиво од авикомпанијата.

* Агенцијата го задржува правото на избор на превозни средтства за трансфери и извршува сместување доколку е тоа физички возможно.

* Организаторот на патувањето го задржува правото на корекција на договорената цена пред почетокот на патувањето, но во случај да се смени курсот, смена на валута или промена на тарифата на превозникот во законите на предвидените случаи.

* Доколку некои патници сами одлучат да ја сменат понудата на Програмата – агенцијата нема одговорност да во текот на патувањето обезбеди трансфер за сместување во хотели.

*За сите факултативни излети кој се наведени во програмата задолжително е патниците да се изјаснат со самото пријавуање во агенција

* За овој аранжман патникот се запознал со Општите услови за патување на СКТМ и КАМЕЛИЈА ТУРС

*Поради почитувањето на временските рокови предвидени со програмата за патување, како и почитувањето на времето на другите патници од групата, не постои можност за престој на границата што излегува од Европската унија, за да се потврди данокот и враќањето на данокот од Европската унија (TAX FREE)

*Препорачуваме да пазите на вашите лични документи и пари

*Малолетни лица мораат да имаат заверена согласност од своите родители

* Организаторот на патувањето го задржува правото на распоред на собите во врска со структурата на самиот хотел. Доколку постои можност агенцијата ќе се потруди да излезе во пресрет на желбите на патникот-доколку дозволува хотелот (Ве молиме за разбирањето, бидејќи ова патување е замислено како добра забава за Вас и добра авантура).

* Патникот е должен да ги почитува правилата на сместувачките капацитети, да сам сноси одговорност во врска со хигиената, во спротивно ќе подлежи на санкции од персоналот.

* Сместувачките капацитети вршат сместување на патниците во капацитетите по тип на соба во зависност од расположливите капацитети во моментот. Агенцијата не е во можност да на патникот му потврди дали креветот ке биде TWIN  (раздвоени) или Double (француско легло)како и по катовите во капацитетот. Патникот го уплатил аранжманот-согласен на споменатите детали и услови на патувањето без право на жалба.

* Агенцијата нема одговорност доколку патникот има здравствени проблеми-тогаш патникот е сам одговорен за своето здравје и има одговорност да има свое осигурување.

 

Напомени во врска со факултативните излети

* Факултативните излети не се задолжителни за време на патувањето.

* Термините и цените се променливи и зависат од слободните термини од локалитетите, број на пријавени патници...

* Факултативните излети се организираат од страна на локална агенција, а Камелија Турс не е во можност да влијае на работите кои се предмет на самото реализирање на факултативниот излет.

* Факултативните излети најчесто ги водат локалните водичи на самите локалитети на англиски јазик. Уплатата на излетите ја прифаќа патникот заедно со условите на локалната агенција без право на жалба.

* Агенцијата не може да влијае на должината на траењето на патувањето до локалитетите, време на поаѓање и враќање, како ни на стручноста на локалниот Водич.

*При уплаќање на факултативниот излет, патникот ги прифаќа условите на локалната агенција.Сите последователни промени, измени и откажувања на екскурзијата по плаќањето не се можни, и не е возможна рефундација на истите.

*Ги замолуваме сите патници да се запознаат со планираната програма и условите на изборната екскурзија пред да  платат за некој факултативен излет.

                                              Напомена во врска со визите:

* Патниците се обврзани да се запознат со визниот режим на државата во која патуваат.

 * Некои од Амбасадите бараат лично присуство на патникот или во текот на визирањето; патникот е должен да ги испочитува правилата на амбасатата.

* Патниците се должни да документите за визирање ги досатват најдоцна до еден месец пред патувањето. Доколку не ги достават во превидениот рок-должни се да сами си обезбедат виза за патувањето.

* Агенцијата не гарантира добивање на виза и  не е овластена да ги утврди валидните документи.

* Во случај на недобивање на виза-агенцијата не сноси одговорност.

 

УСЛОВИ НА ПЛАЌАЊЕ:

·         Плаќањето е во денарска противвредност по курс 62 денари

·  Во случај на промена на монетарниот пазар организаторот го задржува правото на промена на цените.

·         Цената е загарантирана само за целосна уплата. Во спротивно, загарантиран е само износот на аконтација, а остатокот е подлежен на промени.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:

  • во готовоавансно плаќање најмалку 30% од вкупната цена на аранжманот во моментот на пријавување, а остатокот најдоцна 15 дена работни пред поаѓање
  • кредитни картички
  • банкарски кредити
  • вирманско плакање

   

 За ова патување важат општите услови на СКТМ И ТА  Камелија Турс

 

 

 

 

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА