Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Виена


Виена


Christmas Market !
5 ДЕНА / 2 НОЌЕВАЊА – Aвтобуски превоз 


 1 ДЕН  СКОПЈЕ ВИЕНА 06.12.2018                                                                                                  Состанок со групата на паркингот пред спортски центар „Борис Трајковски“ во 15.30 ч. и поаѓање за Виена во 16:00ч. Ноќно патување преку Србија и Унгарија со попатни паузи за одмор и други царински формалности.


2 ДЕН  ВИЕНА 07.12.2018                                                                                                                                            Пристигнување во Виена во попладневните часови и сместување во хотел (доколку се поминат границите без поголеми непланирани задржувања и времето дозволи, ќе се посети Outlet Shopping Center – Parndorf пред сместување во хотел). Слободно попладне за одмор. Вечерта трансфер со автобус до центарот на Виена. Слободно време за индивидуални прошетки и уживање во предновогодишната атмосфера низ украсените улици на Виена. Враќање во хотел. Ноќевање.


3 ДЕН  ВИЕНА 08.12.2018                                                                                                                         ПојадокПосле појадокот заминуваме на панорамски разглед на градот со локален водич: плоштадот Рингштрасе, Операта, Парламентот, Музејот на модерна уметност, градската палата, Универзитетот, палатата Белведере, Катедралата Св. Стефан, Зимскиот дворец Хофбург… Слободно време за индивидуална прошетка во центарот на Виена, и уживање на Божиќните пазари низ центарот на градот. Враќање во хотел во договорено време. Ноќевање.


4 ДЕН ШЕНБРУН-ДУНАВСКА КУЛА  09.12.2018                                                                                  Појадок. После појадокот, напуштање на хотелот и трансфер со автобус до дворецот „Шенбрун“ (факултативна посета) со локален водич – (дворецот Шенбрун е познатата летна Хабзбуршка резиденција, кој е изграден 1700 г. Палатата и паркот кој го опкружуваат говорат за животот на многу познати личности меѓу кои: Марија Антоанета, Моцарт, Наполеон и кралот Франц Јосиф). После тоа, слободно време за индивидуална прошетка низ Виена. Во договорено време, факултативна посета на Дунавската Кула. Поаѓање кон Скопје во попладневните часови со попатни паузи за одмор.


5 ДЕН СКОПЈЕ 10.12.2018                                                                                                                                     Пристигнување во Скопје во предпладневните/попладневните часови.


                 ПРОМОТИВНА ЦЕНА ЗА УПЛАТИ ДО 10.11: 149€


 ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА: 159€


ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:                                                                                                                   ·Превоз со високотуристички автобус                                                                                                                 ·Сместување во хотел во Виена со 3* на база на 2 НП (нокевање/појадок)                                                     ·Разглед на Виена со локален водич                                                                                                        ·Професионален туристички придружник                                                                                                ·Организација и реализација на програмата


  ВО ЦЕНАТА НА АРАЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:                                                                                       ·Влезница за дворецот Шенбрун (превоз + влезница + локален водич) – 30€                            ·Факултативна посета на традиционален австриски ресторан Грицлинг – 25€ – мин. 30  лица за реализација                                                                                                                                                                            ·Дунавска Кула (превоз + влезница) – 10€                                                                                              ·Патничко осигурување – 5€


   Пасошот треба да важи минимум  3 месеци по завршувањето на патувањето


 НАПОМЕНА:                                                                                                 Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програма

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА