Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
Египет

Хургада е популарно египетското летувалиште на Црвено Море , 500 километри југоисточно од главниот град Каиро. На светската туристичка карта е присутна од 70 - тите години на минатиот век, кога своите прекрасни песочни плажи и божествена флора и фауната на морето,  со илјада и една гребен, во светот беше  промовирана од  холандски и италијански сурферите и нуркачи.
Денес Хургада е  модерен туристички центар со околу 150 врвни хотели . Туристички зона се протега во должина од речиси 70 километри и опфаќа и ги опфаќа туристичките населби Ел Guna и Makadi Bej. Покрај идеалната клима , долгите  песочни плажи  со шеталичте, топли и чистите води ,  една од препораките за овој  египетски туристички центар е близината  до Луксор, археолошкиот  капитал на Египет. Посебна атракција за туристите претставува возење со  џип сафари во пустината, и дружење во селата со бедуини ...